Pedersen kan 'perfecte' ploegprestatie niet belonen: 'Kwamen heel snel op het einde' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen kan 'perfecte' ploegprestatie niet belonen: 'Kwamen heel snel op het einde'

Pedersen kan 'perfecte' ploegprestatie niet belonen: 'Kwamen heel snel op het einde'

Mads Pedersen had zondag plannen om een tweede rit te winnen in de Tour de France. Hoewel zijn ploegmaats bij Trek-Segafredo de koers hard maakten, moest de Deen in de sprint zijn meerdere erkennen in Jasper Philipsen en Wout van Aert.

De inspanningen van Trek-Segafredo hadden als gevolg dat onder andere Fabio Jakobsen en de gehavende Caleb Ewan niet aan sprinten toekwamen. Er waren echter nog voldoende concurrenten van Pedersen wel aanwezig. De Deen ging de sprint als eerste aan en zag Philipsen en Van Aert hem nog passeren. ‘Het ging perfect, ik kon het alleen niet afmaken. Ze kwamen gewoon heel snel op het einde. Ik kon mijn sprint niet echt later openen, dus dit is een resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn. ‘Het was een super teamprestatie vandaag’, aldus Pedersen op de ploegsite.

Trek-Segafredo maakte de koers richting en op de laatste klim van derde categorie zwaar om de pure sprinters te lossen/af te matten. ‘Op de laatste klim voelde ik me best goed, en het ging natuurlijk superhard; veel harder dan dat mochten we niet gaan’, grapt Pedersen. ‘Het was het plan om het zo te doen, dus het was echt perfect.’ De winnaar van de dertiende etappe heeft het normaal lastig in warme omstandigheden, maar bewees na de dertiende rit zondag wederom dat hij het aankan: ‘Ik ben blij dat we dit in de hitte konden doen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws