Pedersen raast als dolle door Marseille in ouverture Provence, talentvolle Lidl-Trek-Zweed tweede Wielrennen
Wielrennen

Pedersen raast als dolle door Marseille in ouverture Provence, talentvolle Lidl-Trek-Zweed tweede

Pedersen raast als dolle door Marseille in ouverture Provence, talentvolle Lidl-Trek-Zweed tweede

Mads Pedersen (Lidl-Trek) heeft in Marseille de proloog van de Tour de la Provence naar zijn hand weten te zetten. Hij wist de vijf kilometer lange individuele beproeving langs de Middellandse Zee donderdagmiddag veruit als snelste af te werken.

Marseille - Marseille, dat is wat de coureurs te wachten stond als opener van deze Tour de la Provence. Vijf kilometer koersen in de stad in Zuid-Frankrijk, waar het met name knallen op de grote plaat was. Edoardo Burani (Beltrami) was de man die het spits mocht afbijten, rap gevolgd door Tim Declercq van Lidl-Trek. De Belg zette de op dat moment snelste tijd neer, al hoefde hij zich niet op te maken voor een lange dag op de hot seat. Vrij snel werd zijn tijd namelijk al verbeterd.

Groupama-FDJ-Brit Sam Watson zette op een gegeven moment een tijd neer van vijf minuten en dertig seconden, waarmee hij het parcours afranselde aan bijna 55 kilometer per uur. Ook David Dekker, namens Arkea - B&B Hotels een andere sprinter, en Zuid-Afrikaans kampioen tijdrijden liet zich mooi van voren zien. Toch was het vooral wachten tot Pedersen, die iets na twee uur mocht starten.

Pedersen vliegt over de wegen in Marseille

De Deen, die al de Ster van Besseges won, liet een sterk staaltje hardrijden zien en wist het parcours maar liefst tien seconden sneller (en dus twee kilometer per uur harder) dan Watson af te werken, waarmee hij zijn status als topfavoriet voor deze wedstrijd nog maar eens wat kracht bij kon zetten. In theorie kan Pedersen ook alle drie de andere ritten, die hem passen als een jas, winnen.

Na Pedersen volgden er nog heel wat coureurs, met onder meer Sam Bennett. De Ier maakte zijn debuut voor Decathlon AG2R en deed dat naar behoren. Wie het ook goed deed, was Jakob Soderqvist. De twintigjarige Zweed van de opleidingsploeg van Lidl-Trek deed maar vijf seconden langzamer over de proloog dan kopman Pedersen.

Bruno Armirail, voormalig Frans kampioen tijdrijden, mocht om 15.10 uur als laatste van start. De aanwinst van Decathlon AG2R slaagde er net zoals alle andere coureurs niet in om Pedersen nog de loef af te steken; een vierde plek viel hem ten deel.

Uitslag proloog Tour de la Provence 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws