Pedersen komt als winnaar uit de bus na hectische spurt: 'Het was close, maar net genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen komt als winnaar uit de bus na hectische spurt: 'Het was close, maar net genoeg'

Pedersen komt als winnaar uit de bus na hectische spurt: 'Het was close, maar net genoeg'

Mads Pedersen wist met een krachtige spurt de tweede rit van Parijs-Nice te winnen. De Deen hield de opkomende Olav Kooij vakkundig af in Fontainebleau en mocht nogmaals het podium op als wedstrijdleider.

'Het is mooi om zo te starten', vertelde Pedersen na afloop van de rit. 'Parijs-Nice is een toffe koers, dus dat is leuk.' Vorig jaar wist de coureur van Trek-Segafredo ook al een rit te winnen in de Koers naar de Zon.

'Het was heel hectisch. Tien kilometer gekkenhuis en dan een rotonde, zo was het een beetje', analyseerde de winnaar de laatste fase van de wedstrijd. 'De ploeg hield me heel goed uit de problemen, waarna Alex (Kirsch, red.) een perfecte lead-out deed. Het was heel close, maar net genoeg.'

Als kers op de taart was Pedersen ook de nieuwe leider. 'Dat is mooi. We zijn hier met Mattias Skjelmose als klassementsrenner, dus het wordt voor hem belangrijk om een goede ploegentijdrit te doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws