Pedersen verovert groene trui in bergrit: 'Plan was om krachten te sparen' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen verovert groene trui in bergrit: 'Plan was om krachten te sparen'

Pedersen verovert groene trui in bergrit: 'Plan was om krachten te sparen'

Mads Pedersen veroverde in de achtste etappe van de Vuelta a España de groene trui, niet in de sprint, maar vanuit de kopgroep in een bergrit. ‘Plan was om de dag zonder te veel inspanningen door te komen.’

Pedersen hield zich niet aan het plan en zat mee in de ontsnapping. De Deen was een opvallende aanwezige tussen vrijwel alleen maar klimmers, en niet de minsten. Zo waren onder meer Jay Vine – latere ritwinnaar – Mikel Landa en Thibaut Pinot present. ‘Het lukte mij om in de eerste groep over de eerste klim te komen. Daarna vertrok de ontsnapping en ik dacht: waarom zou ik niet meegaan?’, legt Pedersen in het flashinterview uit.

‘Ik denk niet dat ik in de ontsnapping meer energie heb verspild dan als ik achterin het peloton had gereden’, vervolgt Pedersen, die verschillende beklimmingen moest trotseren om uiteindelijk zijn slag te slaan in de tussensprint. Daar pakte hij met twintig punten de volle buit waarmee hij Sam Bennett passeerde in het puntenklassement. ‘Het was een goede manier om twintig punten te pakken. Het is fijn om de trui te hebben, maar ik sta maar vijf punten voor en de koers duurt nog lang. Ik blijf vechten om meer punten te verzamelen.

Pedersen: 'Morgen zal ik zeker niet vooraan rijden'

Pedersen heeft alvast meerdere mogelijkheden om zijn puntenaantal uit te breiden. ‘Ik kan ze halen via de ontsnapping, in de sprints en ook de tijdrit is een mogelijkheid. Maar morgen zal ik zeker niet voorin de koers te zien zijn’, wijst Pedersen naar de negende etappe die finisht op een loeisteile muur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws