Peloton in Burgos likt z'n wonden: Hindley en Kelderman geschaafd, breuken bij AG2R en Quick Step Wielrennen
Wielrennen

Peloton in Burgos likt z'n wonden: Hindley en Kelderman geschaafd, breuken bij AG2R en Quick Step

Peloton in Burgos likt z'n wonden: Hindley en Kelderman geschaafd, breuken bij AG2R en Quick Step

Een flink deel van het peloton in de Ronde van Burgos is niet (volledig) ongeschonden uit de tweede etappe gekomen. Door een gigantische crash in de laatste kilometer gingen er veel renners tegen het asfalt en sommigen vlogen in de hekken. Het is de vraag wie er in de derde etappe allemaal weer bij zijn.

Het was David Dekker die in derde positie van het peloton een snelheidsdrempel niet zag, waardoor de Nederlander over de kop vloog. Hij lag na afloop 'helemaal open' en nam tientallen renners mee in zijn val, waaronder de twee kopmannen van BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg brengt in een persbericht naar buiten dat Wilco Kelderman en Jai Hindley bij de valpartij betrokken waren. Volgens ploegleider Jens Zemke kwamen ze er nog goed vanaf, in vergelijking met anderen. 'Sommige renners leken helaas ernstig gewond geraakt toen we ze passeerden. Bij ons zijn Wilco en Jai betrokken geweest, maar ze lijken gelukkig in orde. Ze hadden hier en daar wat schaafwonden, maar dat moet goedkomen.'

Hersenschudding Touzé, breuken voor Berthet en Steimle

Bij AG2R Citroën Team was de schade groter. De ploeg liet na de etappe via Twitter weten dat de 26-jarige Fransman Damien Touzé bij de valpartij betrokken was. Touzé zou hard gecrasht zijn en hij werd meteen bijgestaan door de medische ondersteuning van de organisatie. Later op de avond bleek dat hij een hoofdtrauma en een hersenschudding heeft opgelopen. Met de ambulance werd de Fransman vervolgens snel naar het ziekenhuis gebracht. Clément Berthet brak een vinger en werd woensdag nog geopereerd. Het tweetal start logischerwijs niet meer op donderdag.

Ook bij Quick Step-Alpha Vinyl was er schade, in de persoon van Davide Ballerini en Jannik Steimle. Beiden werden beoordeeld door de medische staf naar aanleiding van de verwondingen die zij hebben opgelopen. Later op de avond kwam er een persbericht: Steimle bleek zijn rechter sleutelbeen te hebben gebroken en zal de wedstrijd moeten verlaten. Donderdag wordt de 26-jarige Duitser geopereerd in Herentals. Ballerini heeft ernstige schaafwonden opgelopen en pas donderdagochtend wordt een beslissing genomen of de Italiaan nog kan starten. Uiteindelijk stapte de Italiaan niet meer op.

Caja Rural verliest twee renners, anderen geschaafd

Daarmee zijn we er helaas nog lang niet. Caja Rural maakte in een persbericht melding van twee opgaves. David González ontwrichtte zijn elleboog, terwijl Orluis Aular na de crash 'hevige pijn' aan zijn pols ondervond. Onderzoek wees uit dat hij het scafoïd - een botje in zijn pols - heeft gebroken. Bij Equipo Kern Pharma en Movistar waren het respectievelijk Raúl García Pierna en Mathias Norsgaard die vielen. Ze kwamen er 'gelukkig' alleen met wat schaafwonden en kneuzingen vanaf.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws