Quick Step bevestigt transfers: Merlier vervangt Cavendish, Pedersen leadout, Hirt in de klimploeg Wielrennen
Wielrennen

Quick Step bevestigt transfers: Merlier vervangt Cavendish, Pedersen leadout, Hirt in de klimploeg

Quick Step bevestigt transfers: Merlier vervangt Cavendish, Pedersen leadout, Hirt in de klimploeg

Quick Step-Alpha Vinyl heeft de komst van Tim Merlier, Casper Pedersen en Jan Hirt bevestigd. De Belgische sprinter komt over van Alpecin-Deceuninck en tekent een contract tot het einde van 2025. Pedersen en Hirt hebben allebei overeenstemming bereikt over een verbintenis tot en met 2024.

De komst van alle drie de renners was al min of meer aangekondigd. Merlier moet bij Quick Step de leegte opvullen die Mark Cavendish na dit seizoen achterlaat. Ploegbaas Patrick Lefevere wil niet verlengen met Cavendish en aasde al een tijdje op Merlier. Pedersen komt in principe als leadout naar The Wolfpack, al lijkt hij met bijvoorbeeld winst in Parijs-Tours in 2020 ook voor eigen kans te kunnen gaan. Hirt kent in 2022 veruit zijn beste seizoen. Hij won begin dit jaar de Ronde van Oman en werd - mede dankzij een ritzege - uitstekend zesde in de Giro d'Italia.

'We zijn blij met het werk wat we hebben verricht en met de komst van drie renners met veel kwaliteiten. Zij gaan de komende jaren onze ploeg versterken. Dat ik gecharmeerd ben van Tim is wel bekend, het is mooi dat we nu beide Belgische kampioenstruien weer in de selectie hebben', zo doelt Lefevere in een persbericht op de komst van Belgisch kampioen op de weg Merlier en de aanwezigheid van Belgisch tijdritkampioen Remco Evenepoel.

Lefevere spreekt van 'drie geweldige talenten'

Lefevere gaat ook verder in op de rollen die Pedersen en Hirt gaan spelen. 'We zijn onder de indruk geraakt van het talent van Casper. Hij kan gaan kijken naar landgenoot Michael Mørkøv, op wie hij veel lijkt en waar hij veel van kan leren. Hirt brengt klimmerskwaliteiten in de ploeg. Hij is nu al een aantal seizoenen heel sterk, met de Giro d'Italia als hoogtepunt. Hij kan zelf voor resultaten gaan, maar ook werken voor anderen. We hebben drie geweldige talenten binnengehaald, maar ook drie teamplayers, die goed bij de filosofie van The Wolfpack passen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws