Roosen met gemengde gevoelens na winst in Burgos: 'Niet de meest mooie manier om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Roosen met gemengde gevoelens na winst in Burgos: 'Niet de meest mooie manier om te winnen'

Roosen met gemengde gevoelens na winst in Burgos: 'Niet de meest mooie manier om te winnen'

Timo Roosen wist namens Jumbo-Visma de tweede etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam te schrijven. De 29-jarige Nederlander profiteerde van ploeggenoot David Dekker, die met zijn val in de slotkilometer de rest van het peloton op achterstand hield.

Niets leek een normale massaprint in de weg te staan, zeker niet nadat een kleine heuvel in de finale er niet voor zorgde dat de sprinters moesten lossen. Jumbo-Visma nam vervolgens in de slotkilometer het initiatief en kwam met vier man sterk naar voren gereden. Het was de bedoeling om kopman David Dekker in stelling te brengen voor zijn sprint, maar dat liep helemaal anders. De jonge Nederlander kwam hard ten val nadat hij een verkeersdrempel verkeerd inschatte.

Volledig podium voor Jumbo-Visma 

Gevolg van de valpartij was dat Roosen samen met ploeggenoten Eduardo Affini en Chris Harper een vrije doortocht kreeg richting de finish. Het was Roosen die over het snelste eindschot beschikte en zijn ploeggenoten mee het podium zag opkomen. 'We proberen elke dag om hier te winnen en het is mooi om deze zege op je palmares te hebben. Ik heb de crash niet gezien, maar het is natuurlijk niet de meest mooie manier om een etappe te winnen', zo gaf Roosen aan in het flashinterview.

'Het was erg hectisch in de slotfase', zo vervolgt Roosen zijn verhaal. 'Het was een snel gedeelte tot de laatste bocht, die op 250 meter van de meet lag. We kwamen naar voren en Eduardo Affini ging vol aan vanaf één kilometer van de meet. Op een gegevens moment was er uit het niets een verkeersdrempel, die ik niet zag. Ik hoorde iets achter me, maar wist niet wat er was gebeurd. Ik keek pas achter me na de laatste bocht en dacht dat David in mijn wiel zat. Achteraf hoorde ik dat hij was gecrasht. Door die crash kon ik uiteindelijk winnen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news