Philippe Gilbert verontwaardigd over motor die kort voor Primoz Roglic reed: 'Schandalig' Wielrennen
Wielrennen

Philippe Gilbert verontwaardigd over motor die kort voor Primoz Roglic reed: 'Schandalig'

Philippe Gilbert verontwaardigd over motor die kort voor Primoz Roglic reed: 'Schandalig'

Niet lang na afloop van de tweede individuele tijdrit, die nipt werd gewonnen door Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), kwam het nieuws naar buiten dat de 'Kannibaal van Schepdaal' positief had getest op corona en als gevolg daarvan de wedstrijd had verlaten. Daar de berichtgeving zich zondagavond logischerwijs hoofdzakelijk focuste op alles omtrent het euvel van Evenepoel, raakte een ander interessant nieuwsitem ietwat ondergesneeuwd.

Een wielerfan plaatste op Twitter een beeldende vergelijking tussen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en Evenepoel, die aan de meet uiteindelijk zeventien seconden sneller was dan zijn Sloveense opponent. Op de twee foto's is te zien hoe beide heren onder de vod van de laatste kilometer rijden. Wat opvalt, is dat de motor voor Roglic opvallend kort voor hem uitreed, terwijl de motor die voor Evenepoel reed in dat opzicht juist mijlenver weg leek.

Het is bovendien lastig in te schatten hoe veel profijt de ex-schansspringer had bij het 'voorval'. Het is dan ook niet aannemelijk dat een soortgelijk bericht nog een staartje gaat krijgen, al zal er in menig wieler-appgroepje nog regelmatig over nagepraat worden, temeer omdat ook ex-wielerprof Philippe Gilbert (die heden ten dage wieleranalist bij Eurosport is) zich ermee bemoeide. 'Ik durfde het tijdens de live-uitzending niet zeggen om niet pro-Belgisch te klinken, maar het is een echt schandaal', twittert de Waal, die daarbij het nodige aantal uitroeptekens gebruikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws