Remco Evenepoel verlaat het ploeghotel: 'Er is niets veranderd, hij keert terug naar huis' Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel verlaat het ploeghotel: 'Er is niets veranderd, hij keert terug naar huis'

Remco Evenepoel verlaat het ploeghotel: 'Er is niets veranderd, hij keert terug naar huis'

Het was breaking news op de late avond van Moederdag: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) had positief getest op corona en moest als gevolg daarvan de koers verlaten. Daags na deze berichtgeving, die het merendeel van de Belgische bevolking in zak en as liet zitten, verschenen op onder meer Sporza beelden van de wereldkampioen die het hotel waarin de Belgische formatie overnachtte verliet.

Perschef Phil Lowe gaf tegenover de toegestroomde media, die graag een glimp op wilden vangen van de per auto richting Vlaanderen vertrekkende Evenepoel, tekst en uitleg. 'Er is niets veranderd. Remco heeft covid en keert terug naar huis', aldus de Brit. 'De overige ploegmaats blijven in koers.'

'Het was een standaardtest die we gisteren hebben uitgevoerd voor de rustdag. We doen dat altijd, het is niet dat we getest hebben omdat er sprake was van symptomen. Die waren er niet', laat hij vervolgens optekenen. 'We nemen even tijd om dit te laten bezinken en dan bekijken we wanneer hij weer kan koersen', luidt zijn antwoord op de alom gestelde vraag naar wanneer en waar Evenepoel weer terugkeert in wedstrijdverband.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws