Philipsen kiest zijn koersmoment van 2022: 'Wat Van Aert daar tegen Pogacar deed, had ik nog nooit gezien' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen kiest zijn koersmoment van 2022: 'Wat Van Aert daar tegen Pogacar deed, had ik nog nooit gezien'

Philipsen kiest zijn koersmoment van 2022: 'Wat Van Aert daar tegen Pogacar deed, had ik nog nooit gezien'

Jasper Philipsen was recent net als een aantal andere wielersterren te gast bij het ASO-criterium in Saitama, Japan. De sprinter van Alpecin-Deceuninck, die dat criterium ook winnend afsloot, blikte daar in gesprek met J SPORTS nog eens terug op zijn jaar en met name de Tour de France.

Voor Philipsen mocht 2022 nog wel eens extra als zijn doorbraakjaar gezien worden. Na talloze ereplaatsen in de Tour van vorig jaar en in het begin van de ronde dit jaar, was het in de slotweek twee keer raak voor de coureur van Alpecin-Deceuninck. Zo voelde dat ook, vertelt hij.

'Mijn beste dag op de fiets van dit jaar was in Parijs, op de Champs-Elysées', stelt Philipsen zonder moment van twijfel. 'Dat ik daar kon winnen en op die manier de Tour kon eindigen, was fantastisch. Een once in a lifetime-experience.'

Philipsen heeft mooie woorden voor Van Aert en Sheffield

Philipsen wedijverde in de sprints van de Tour de France van de laatste twee jaar meer dan eens met landgenoot Wout van Aert. De renner van Alpecin-Deceuninck geeft in Japan aan dat hij wel eens met verbazing naar zijn landgenoot kijkt, als hem wordt gevraagd wat de mooiste koers van het seizoen was. 'De Tourrit waar Wout Tadej Pogacar loste in de Pyreneeën', antwoordde Philipsen daarop.

'Dat was iets wat ik nog nooit had gezien', doelt hij op de achttiende etappe van de Tour naar Hautacam van dit jaar. 'Dat was insane, een geweldige prestatie.' Philipsen stond uiteindelijk ook met die twee mannen op het podium voor de groene trui, terwijl Jonas Vingegaard desbetreffende rit naar Hautacam won.

De Belg had ook nog mooie woorden over voor INEOS-talent Magnus Sheffield. 'Hij is een super jonge gast, maar wist al Brabantse Pijl te winnen. We gaan nog veel van hem zien in de toekomst', stelt de sprinter van Alpecin-Deceuninck.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws