Mohoric vindt zichzelf niet beste daler: 'Sommige sprinters zijn heel speciaal, Pidcock heel snel' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric vindt zichzelf niet beste daler: 'Sommige sprinters zijn heel speciaal, Pidcock heel snel'

Mohoric vindt zichzelf niet beste daler: 'Sommige sprinters zijn heel speciaal, Pidcock heel snel'

De beelden van Matej Mohoric in Milaan-Sanremo staan nog in ons geheugen gegrifd. De Sloveen van Bahrain Victorious denderde op de Poggio zo hard naar beneden, dat hij erin slaagde om solo de finish te bereiken. Een knap stukje afdalen, maar Mohoric is in gesprek met Cycling Weekly terughoudend als het gaat over zijn daalkwaliteiten.

De 28-jarige Mohoric won in zijn carrière al diverse keren door een kneiterharde afdaling, zo dus ook in Milaan-Sanremo. Hij wil zichzelf echter niet de beste daler van het peloton noemen. 'Nee, zeker niet. Ik ben heel goed, maar niet de beste. Er zijn andere renners die beter en sneller zijn dan ik', zo vertelt hij.

Mohoric vindt Alaphilippe en Pidcock betere dalers

Wie zijn dan de heren die indruk maken op Mohoric? 'Julian Alaphilippe is heel goed en sommige sprinters zijn heel speciaal in de afzink. En dan heb je nog Tom Pidcock, die heel snel is.' Pidcock maakte afgelopen zomer in de Tour de France nog indruk met een razendsnelle afdaling, waarmee hij in de kopgroep terecht kwam.

Volgens Mohoric kun je afdalen leren, maar zit het toch vooral in de aard van het beestje. 'Ik denk dat je ermee geboren wordt, je hebt het of je hebt het niet. Het gaat om het gebrek aan angst, denk ik. De trainingen maken vervolgens het verschil, vooral op jonge leeftijd, wanneer je nog van je fouten leert.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws