Pidcock focust in 2022 op twee WK's, Giro d'Italia en klassiekers Wielrennen
Wielrennen

Pidcock focust in 2022 op twee WK's, Giro d'Italia en klassiekers

Pidcock focust in 2022 op twee WK's, Giro d'Italia en klassiekers

Tom Pidcock maakt zaterdag 4 december zijn rentree in het veld, tijdens de Superprestige in Boom. De Brit rijdt tot aan het WK in Fayetteville (30 januari) dertien crossen, voordat hij zich opmaakt voor het weg- en mountainbikeseizoen. Daar ligt de focus op de klassiekers, de Giro d'Italia en het WK mountainbiken.

De 22-jarige renner van INEOS Grenadiers nam na het WK in België (26 september) rust, mede om te herstellen van een knieblessure waar hij bijna het gehele jaar last van had. Ondanks zijn blessure kende hij een meer dan uitstekend seizoen, dat zijn hoogtepunt kende op de Olympische Spelen. Daar veroverde hij goud op de mountainbike, terwijl hij op de weg eveneens een verdienstelijk jaar reed. In het klassieke openingsweekend in België werd hij derde in Kuurne-Brussel-Kuurne, om een week later als vijfde te eindigen in Strade Bianche. In Milaan-Sanremo liet hij zich goed van voren zien, maar zijn meest aansprekende resultaten volgden een kleine twee maanden later. In de Brabantse Pijl klopte hij Wout van Aert in de sprint, om vier dagen later in de Amstel Gold Race door diezelfde Van Aert nipt geklopt te worden.

Na de klassiekers lag de focus op de Olympische Spelen, waar hij na een imposante race de gouden medaille mee naar huis nam. Daarna startte hij nog in de Ronde van Spanje, maar daar leek het beste er wel vanaf. Drie weken later eindigde hij op het WK nog wel als zesde, maar daarna nam de Brit zijn welverdiende rust. Zaterdag maakt hij zijn rentree in het veld, net als Van Aert, die eveneens moest bijkomen van een lang wegseizoen. Vervolgens trekt in ieder geval Pidcock het veldritseizoen door tot het WK en daarna ligt in eerste instantie de focus op de klassiekers, zo laat Pidcock weten in de The Cycling Podcast.

Pidcock focust in 2022 op twee WK's, Giro d'Italia en klassiekers

'We hebben niet het beste klassiekerteam in de wereld'

Tom Pidcock

De Brit zal in de klassiekers ongetwijfeld weer met renners als Mathieu van der Poel en Van Aert willen concurreren, al weet hij dat zijn ploeg INEOS Grenadiers geen sterrenensemble op de been kan brengen. 'We hebben niet het beste klassiekerteam in de wereld. We proberen wat meer sterke renners toe te voegen, zoals Ben Turner die heel sterk is. Hij kan ons goed helpen om door de wind te rijden.' Na de klassiekers richt Pidcock zich op de Giro d'Italia, die op 6 mei start in Hongarije. 'Ik wil aankomend jaar de Giro rijden en me daarop focussen. Natuurlijk ook de klassiekers en de switch naar de mountainbike, waar ik het WK wil rijden.' Van het WK op de weg wordt Pidcock overigens nog niet warm, gezien het vlakke parcours in Australië, waar het WK in 2022 wordt georganiseerd. Daarmee blijft het aantal WK's in 2022 'slechts' beperkt tot twee.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws