Pidcock laat WK na mountainbiketeleurstelling voor wat het is: 'Kan me mentaal niet nog eens opladen' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock laat WK na mountainbiketeleurstelling voor wat het is: 'Kan me mentaal niet nog eens opladen'

Pidcock laat WK na mountainbiketeleurstelling voor wat het is: 'Kan me mentaal niet nog eens opladen'

Tom Pidcock zal dit jaar niet te zien zijn op het wereldkampioenschap wielrennen in Australië. De coureur uit Groot-Brittannië kan zich naar eigen zeggen mentaal niet opladen, terwijl hij ook al openlijk twijfelt over deelname aan het WK veldrijden in Hoogerheide.

Pidcock, dit jaar in de Tour de France winnaar op Alpe d'Huez, had voor dit jaar stiekem de ambitie om wereldkampioen in drie disciplines te worden: veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen. In de cross slaagde hij daar in, maar het WK mountainbiken in Les Gets liep vorige week uit op een teleurstelling. Pidcock had meerdere problemen en kwam geen moment in de buurt van de zege.

Momenteel is hij actief in de Tour of Britain, waar hij zondag zesde werd in de openingsrit. Dit is mogelijk zijn laatste wedstrijd van het wegseizoen. 'Maar daar zijn we nog niet zeker van', aldus de man die deze winter minder gaat crossen. 'Ik wil wat selectiever zijn: of ik richt mij op de eerste seizoenshelft met het EK en de Wereldbeker in Londen, of ik zal mij op de tweede seizoenshelft met het WK richten', stelt Pidcock in gesprek met Cyclingnews.

Dat WK, wat deze winter in Hoogerheide verreden wordt, is dus geen zekerheid. 'Ik weet niet of dat parcours mij ligt, maar dat zal wel moeten als ik Mathieu van der Poel en Wout van Aert wil kloppen. Ik wil mij in ieder geval volledig kunnen voorbereiden op de klassiekers op de weg.'

Pidcock laat WK op de weg schieten

Op dat andere WK (op de weg) zal Pidcock alvast niet te zien zijn. 'Daar heb ik mij van teruggetrokken, Ik kan het mentaal niet opbrengen om me nog eens voor te bereiden op een WK, helemaal in Australië ook nog. Ik droomde ervan om het WK mountainbiken te winnen, maar toen dat niet lukte raakte ik een beetje verloren. Daarom zou het nu voor mij moeilijk zijn om mij op het WK op de weg te richten', stelt de man van INEOS Grenadiers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws