Pidcock radeloos over hoogvorm Jumbo-Visma: 'Koers van vandaag was heel lastig uit te spelen' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock radeloos over hoogvorm Jumbo-Visma: 'Koers van vandaag was heel lastig uit te spelen'

Pidcock radeloos over hoogvorm Jumbo-Visma: 'Koers van vandaag was heel lastig uit te spelen'

Tom Pidcock, voorafgaand aan de Omloop één van de topfavorieten, moest genoegen nemen met de zesde plaats. De Engelsman van INEOS Grenadiers zag oud-ploeggenoot Dylan van Baarle er met de zege vandoor gaan en toont zich na afloop lovend over de Nederlander én Jumbo-Visma.

'Een tricky dag', luidt het eerste bondige commentaar van Pidcock bij Sporza. 'Het begon al met een val in het peloton. Dat was niet ideaal en Ben Turner viel uit. Toen Jumbo-Visma er nadien aan begon tijdens de waaiervormingen, had ik het zo ongelofelijk koud. Ik kon niet eens normaal trappen.'

Pidcock: 'Jumbo-Visma was echt ontzettend sterk'

Pidcock lijkt een beetje radeloos over de kracht van Jumbo-Visma. 'Ze waren echt ontzettend sterk. Daar hoeft geen woord aan toegevoegd te worden. Als Dylan aanvalt, is hij onzichtbaar. Je laat hem gaan terwijl je weet hoe sterk hij is. Zijn ploegmaats waren de boel aan het afremmen in onze groep. Dat maakte het heel lastig om verschillen te creëren in de finale. Misschien had ik aan kunnen vallen, maar het was zeker dat een renner van Jumbo-Visma mij had kunnen volgen. Wat had ik op zo'n moment moeten doen? De koers van vandaag was heel lastig uit te spelen', sluit Pidcock af.

Pidcock vervolgt zijn voorjaar in Strade Bianche. De Engelsman wil later ook hoge ogen gooien in onder andere Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws