Pidcock slechts 67e in Gent-Wevelgem: 'Hopelijk ben ik snel weer de oude' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock slechts 67e in Gent-Wevelgem: 'Hopelijk ben ik snel weer de oude'

Pidcock slechts 67e in Gent-Wevelgem: 'Hopelijk ben ik snel weer de oude'

Het was zondag niet direct de dag van INEOS Grenadiers in Gent-Wevelgem. De Britse formatie zag Jhonatan Narváez letterlijk uitvallen, terwijl Dylan van Baarle (41e) en Tom Pidcock (67e) de show niet konden stelen. Ben Turner was op plek 28e de beste Grenadier.

Na afloop was er toch vooral aandacht voor Pidcock, die zijn rentree maakte nadat hij Strade Bianche moest skippen en opgaf met maagproblemen in Milaan-Sanremo. 'Ik denk dat wel is gebleken dat ik heel wat kilometers mis', stelde Pidcock na afloop van Gent-Wevelgem in gesprek met de Britse pers.

Pidcock: 'Het geeft me een solide basis'

'Het was zwaar, maar ik denk dat het een goede start is. Het geeft me een solide basis, ik heb er alles uitgehaald. Zelfs toen ik werd gelost ben ik vol gas doorgereden om te zien waar ik sta. Dat is verre van wat het had moeten zijn, maar ik moet het positief bekijken.'

Pidcock liet zich zelfs nog zien op de Kemmelberg, maar kon uiteindelijk niet mee met de beste renners van de race. 'Ik voelde me daar geweldig, maar daarna ebde dat weg. Met de vorm is het goed, het probleem is dat mijn maag niet goed reageert', verklaart Pidcock de problemen van de laatste weken. 'Het is wat het is, maar hopelijk ben ik snel weer de oude.'

Narváez kwam met wat schaafwonden goed weg na zijn valpartij, terwijl Van Baarle zich nu gaat richten op het verdedigen van zijn zege in Dwars door Vlaanderen. Ook Pidcock zal daar aan de start staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws