Pidcock vreest voor gebroken vinger na crash: 'Renner TotalEnergies riskeerde ieders leven' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock vreest voor gebroken vinger na crash: 'Renner TotalEnergies riskeerde ieders leven'

Pidcock vreest voor gebroken vinger na crash: 'Renner TotalEnergies riskeerde ieders leven'

Tom Pidcock had zich zoveel voorgesteld van zijn klassieke voorjaar, maar de Brit sloot zondag in Luik-Bastenaken-Luik af met een 103e plaats. Dat hij uitreed, mag een klein wonder heten, daar de Brit naar eigen zeggen ook in het ziekenhuis had kunnen liggen na een massale valpartij.

Pidcock lag erbij toen op een kleine zestig kilometer van de streep het halve peloton tegen de grond ging. In gesprek met VeloNews benadrukt hij hoeveel geluk hij heeft gehad, al kwam hij er zeker niet ongeschonden uit. 'Ik denk dat ik een vinger heb gebroken, en dat ik één van mijn negen levens heb opgebruikt vandaag. Daar ga ik niet over liegen.'

De jonge Pidcock was één van de eersten die viel, volgens hem omdat een renner van TotalEnergies veel te veel risico nam om plaatsen te winnen in een stuk afdaling. 'Hij riskeerde zijn leven en ieders leven in het peloton, als je zo van achteren komt. Het was niet acceptabel, als ik eerlijk ben.' Over welke renner van TotalEnergies het gaat, is niet bekend.

Pidcock wil klassiek voorjaar snel vergeten

Wel is duidelijk dat diegene een flinke crash op z'n geweten heeft. Ontzettend veel renners gingen tegen de grond, met Julian Alaphilippe ogenschijnlijk als grootste slachtoffer. Voor Pidcock rest wonden likken en vooral niet te lang terugkijken op een klassiek voorjaar, waarin hij wel goede dagen kende, maar nergens echt meedeed voor de zege. 'Het was een voorjaar om snel te vergeten. Ik heb er veel van geleerd, maar ben blij dat het over is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws