Bardet bedacht zich geen moment en schoot Alaphilippe te hulp: 'Hij kon niet ademen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet bedacht zich geen moment en schoot Alaphilippe te hulp: 'Hij kon niet ademen'

Bardet bedacht zich geen moment en schoot Alaphilippe te hulp: 'Hij kon niet ademen'

Luik-Bastenaken-Luik werd de dag van Remco Evenepoel, maar toch ook zeker de koers van de enorme crash. Richting de finale ging het halve peloton hard tegen het asfalt, met Julian Alaphilippe als één van de grootste slachtoffers. De Fransman vloog de berm in en werd meteen geholpen door landgenoot Romain Bardet.

De Fransman van Team DSM lag er ook bij toen er werd gevallen op een kleine zestig kilometer van de streep, maar Bardet kwam er genadig vanaf. 'Tom Pidcock en een renner van TotalEnergies crashten voor mij en op recht en daardoor viel ik ook. Gelukkig was ik oké.' Dat kon niet gezegd worden van Alaphilippe, die de berm in vloog en tegen een boom viel. Bardet spreekt bij Velonews van 'een nachtmerrie'.

De klimmer van DSM ging naar Alaphilippe toe en bleef bij hem, totdat de doktoren arriveerden. 'Toen ik om me heen keek, zag ik Julian vijf of zes meter beneden liggen. Het was een emotionele shock, want hij lag er slecht bij. Niemand ging naar hem toe, terwijl hij hulp nodig had. Het was een zorgwekkende situatie. Hij kon niet bewegen en niet ademen.'

Alaphilippe werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in ieder geval in stabiele toestand aan kwam. Bardet reed Luik-Bastenaken-Luik niet uit en stond flink te shaken. 'Ik hoop dat hij oké is. Er waren veel jongens betrokken bij de val, het was een slechte situatie. Niemand zag hem liggen. Na de crash was ik in shock, gelukkig heb ik er zelfs niet aan overgehouden. Dingen kunnen snel veranderen in het wielrennen, blijkt maar weer. Ik voelde me super goed en was positief, maar na die crash kon het racen mij niets meer schelen.'

Video: Bardet schiet Alaphilippe te hulp in de berm 


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws