Pidcock wil favorietenrol naast Van der Poel voor Strade Bianche niet direct oppakken: 'Lastig te voorspellen' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock wil favorietenrol naast Van der Poel voor Strade Bianche niet direct oppakken: 'Lastig te voorspellen'

Pidcock wil favorietenrol naast Van der Poel voor Strade Bianche niet direct oppakken: 'Lastig te voorspellen'

Tom Pidcock wordt door velen als dé uitdager van Mathieu van der Poel gezien voor Strade Bianche. De Brit wil op voorhand echter niet teveel speculeren over zijn rol en het wedstrijdverloop, zo mogen we concluderen na het beluisteren van de communicatie die zijn ploeg INEOS Grenadiers naar buiten brengt.

'Het wordt een mooie dag, dus ik denk niet dat het weer een grote rol gaat spelen', begint Pidcock desgevraagd. 'De sectoren liggen er waarschijnlijk goed bij', zegt de man die in 2022 wereldkampioen veldrijden werd.

'We hebben een goede ploeg', gaat de man uit Groot-Brittannië verder. 'Michal Kwiatkowski (die Strade Bianche al twee keer wist te winnen, red.) heeft heel veel ervaring, dus het is altijd mooi om hem erbij te hebben. Verder hebben we een sterk team, wat alleen maar goed is. In deze koers kan namelijk van alles gebeuren en dan is het fijn om die kracht te hebben', zegt Pidcock. De ploeg van INEOS Grenadiers bestaat verder uit de jonge klimmers Carlos Rodríguez en Ben Tulett, de sterke Amerikaan Magnus Sheffield en helpers Laurens De Plus en Brandon Rivera.

Pidcock wil niet op de zaken vooruitlopen: 'Deze koers is moeilijk te voorspellen'

'We willen vooraan zitten bij de sectoren die er toe doen en op die manier koers maken', gaat Pidcock verder. 'Vanaf dat moment is het moeilijk plannen, daar deze koers lastig te voorspellen is. Een plan maken is makkelijk, maar het uitvoeren is vrij moeilijk voor dit soort wedstrijden.' Hij voelt zich naar eigen zeggen prima in orde. 'Ik ben mentaal in orde, het is één van mijn favoriete koersen. Ik kijk er dus naar uit.'

Pidcock reed Strade Bianche één keer eerder: in de door Van der Poel gewonnen editie van 2021 eindigde hij als vijfde. Ploegmaat Egan Bernal, die er door een knieblessure deze keer niet bij is, werd toen derde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws