Pidcock ziet Van der Poel wegrijden in Dwars door Vlaanderen: 'Küng had moeten reageren' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock ziet Van der Poel wegrijden in Dwars door Vlaanderen: 'Küng had moeten reageren'

Pidcock ziet Van der Poel wegrijden in Dwars door Vlaanderen: 'Küng had moeten reageren'

Een flinke verbetering in slechts drie dagen voor Tom Pidcock. Na een lastige Gent-Wevelgem (67e), pakte Pidcock de derde plaats in Dwars door Vlaanderen. Samen met zijn ploeggenoot Ben Turner zat de coureur van INEOS Grenadiers mee in de beslissende kopgroep van acht, voor de overwinning kon de Brit uiteindelijk net niet meestrijden.

Tiesj Benoot en Mathieu van der Poel reden weg met nog twee kilometer te rijden. Een klein beetje twijfel zorgde vervolgens dat het duo een flink gat pakte. 'Het was een kat en muisspel', zegt Pidcock in het flashinterview. 'Bij de laatste aanval knapte het elastiek. Alle andere aanval hebben we dicht weten te rijden, maar nu bij deze aanval reageerde Stefan (Küng) niet. Hij zat in de perfecte positie om te volgen. Hij had moeten gaan denk ik, maar toen was de race gerreden. Ben reed vervolgens op kop, waarna ik de sprint kon winnen.'

Ondanks de gemiste kans, is Pidcock zeer tevreden met de derde plek. 'Ik ben super blij, veel beter dan zondag. Komende zondag de Ronde van Vlaanderen, een hele andere koers, die hier tegelijk een beetje op lijkt. Honderd kilometers meer dan vandaag, dus dat wordt een zware, lange dag. Als ik de benen heb zoals vandaag, kan ik daar tevreden mee zijn.

Demarrages Campenaerts in de afdaling

In de afdalingen demarreerde Victor Campenaerts meermaals. Iets dat Pidcock enigszins verbaasde. 'Ja, mister aero! Ik ging vol gas achter hem aan en hij bleef maar bij me wegrijden. Ik heb geen idee hoe hij dat deed.' Toen de interviewer hem attendeerde op het feit dat Campenaerts waarschijnlijk een voorblad met 58 tanden had gemonteerd, antwoordde Pidcock lachend dat hij dat niet had. 'Ik reed slechts met 53 tandjes...'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws