Benoot na mission impossible tegen Van der Poel in sprint: 'Het zou sowieso moeilijk worden' Wielrennen
Wielrennen

Benoot na mission impossible tegen Van der Poel in sprint: 'Het zou sowieso moeilijk worden'

Benoot na mission impossible tegen Van der Poel in sprint: 'Het zou sowieso moeilijk worden'

Tiesj Benoot was misschien wel de sterkste man in koers, koos de juiste momenten in de finale, maar moest zichzelf uiteindelijk toch tevreden stellen met een tweede plek in Dwars door Vlaanderen. 'We kunnen met vertrouwen naar zondag gaan.'

De Belg van Jumbo-Visma sloop in de laatste tien kilometer enkele malen slim mee en reed tactisch perfect. 'Ik had al een keer een gaatje met Victor Campenaerts, maar volgens mij was het Stefan Küng die het toen dichtreed', legt Benoot in het flashinterview na afloop uit.

Op 1,7 kilometer van de meet in Waregem plaatste Benoot nog een move, ditmaal volgde enkel Mathieu van der Poel. Iemand die Benoot 99 op 100 keer zou kloppen in de sprint, maar een andere optie dan doorrijden zag hij niet meer. 'Ik heb het toch maar gedaan, want als die andere mannen terugkwamen zou het sowieso moeilijk worden', vertelt de uiteindelijke nummer twee.

Benoot: 'Van der Poel ging wel echt vroeg'

Het was diezelfde Van der Poel die op 92 kilometer van de meet de finale opende. Dat verraste zelfs een doorwinterde prof als Benoot. 'Het was wel echt vroeg, de eerste keer achterkant Pater (Stooktestraar, red.). Ik zat toen ook te ver, maar Pascal (Eenkhoorn, red.) heeft me goed naar voren gebracht en vanaf dat moment heb ik mij ook niet meer laten verrassen.

Wat kunnen we van deze race dan meenemen naar zondag? 'Dat Mathieu bij de favorieten gerekend kan worden, zeker na deze race. Voor mij is het 1-op-1 moeilijk tegen hem, omdat hij sneller is. Maar met Wout en Christophe (Van Aert en Christophe, red.) erbij kunnen we met vertrouwen naar zondag', blikt Benoot vooruit op de Ronde van Vlaanderen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws