Pijn aan de knie reden achter Giro-opgave Simon Carr: Brit geeft update via Instagram Wielrennen
Wielrennen

Pijn aan de knie reden achter Giro-opgave Simon Carr: Brit geeft update via Instagram

Pijn aan de knie reden achter Giro-opgave Simon Carr: Brit geeft update via Instagram

Nadat Robert Gesink (Visma | Lease a Bike) en Eddie Dunbar (Team Jayco AlUla) de Ronde van Italië vroegtijdig moesten verlaten door valpartijen, kende de Giro d'Italia maandag een derde slachtoffer. Simon Carr (EF Education-EasyPost) stapte in de derde etappe af door een toen nog onbekend probleem. De geboren Engelsman heeft inmiddels een update gepubliceerd via zijn eigen Instagram-account.

'Mijn opgave kwam door kniepijn dat ik voor het eerst voelde tijdens de Tour of the Alps', verklaart Carr. 'Met hulp van het team heb ik de afgelopen weken geprobeerd voldoende te herstellen, met de hoop dat het steeds beter zou worden en ik voor etappeoverwinningen zou kunnen vechten later in de ronde. Maar de realiteit was dat zodra ik begon met fietsen het alleen maar erger werd, waardoor de keuze is gemaakt om naar huis te gaan en te herstellen in plaats van deeper hole te graven'.

De renner van EF Education-EasyPost is logischerwijs teleurgesteld, maar ziet de kansen van zijn ploeggenoten rooskleurig in. 'Uiteraard ben ik er kapot van dat ik moest afstappen, maar ik ga genieten van het kijken naar mijn teamgenoten de komende weken. Hopelijk behalen zij de successen waarvan ik weet dat ze daartoe in staat zijn!'

Carr was derde uitvaller in de Giro 

Carr was hiermee dus de derde uitvaller van de 107e editie van de Giro d'Italia. Robert Gesink (Visma | Lease a Bike) viel in de allereerste etappe en liep daarbij een breuk in de hand op. Gesink reed de eerste rit wel uit, maar stapte een dag later niet op en werd hiermee de eerste officiële uitvaller. Op die tweede dag ging Eddie Dunbar (Team Jayco AlUla), vorig jaar de nummer zeven van het algemeen klassement, tegen de grond waarbij hij een blessure opliep aan de rechterknieschijf, in combinatie met meerdere schaafwonden. Ook hij reed de rit gehavend uit, maar verscheen maandag in de derde etappe niet aan de start. Inmiddels is de vierde uitvaller ook al een feit. Bram Welten (dsm-firmenich PostNL) is dinsdag wegens ziekte niet opgestapt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws