Pinot en Groupama-FDJ houden hoop voor laatste bergritten: 'We gaan het hoe dan ook proberen' Wielrennen
Wielrennen

Pinot en Groupama-FDJ houden hoop voor laatste bergritten: 'We gaan het hoe dan ook proberen'

Pinot en Groupama-FDJ houden hoop voor laatste bergritten: 'We gaan het hoe dan ook proberen'

Thibaut Pinot kon afgelopen dinsdag zijn teleurstelling niet verbergen toen hij de meet op Monte Bondone passeerde. De Fransman van Groupama-FDJ kon de betere klassementsrenners/klimmers niet volgen en viel zo een beetje tussen wal en schip.

Zijn ploegmaat Bruno Armirail verloor die dag de roze trui, waardoor Pinot de komende dagen - wat hij ook al niet deed - volledig zijn gang kan gaan in de ritten richting Val di Zoldo en Tre Cime di Lavaredo. 'Ik probeerde mijn best te doen, maar het ging die dag niet goed', liet Pinot teleurgesteld weten.

'Het was gewoon slecht, maar ik heb er met deze benen nog het beste uitgehaald', aldus de man die op Crans Montana na een robbertje met Jefferson Cepeda net naast de ritzege greep. 'Ik ben erg teleurgesteld, maar er komen nog twee mooie bergritten aan. Daarin gaan we het hoe dan ook proberen.'

Groupama-FDJ heeft nog fiducie in Pinot

Donderdag en vrijdag zal Pinot dus opnieuw uit zijn kot proberen te komen, wat Groupama-FDJ na etappe zeventien nog maar eens bevestigde. 'Natuurlijk hebben we nog ambities en hoop, maar we moeten zien hoe we die kunnen realiseren. Woensdag hebben onze coureurs wat rust kunnen houden, dat was alvast belangrijk', concludeerde ploegleider Sébastien Joly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws