Baloise Belgium Tour hoopt stiekem dat 'kind van het huis' Van der Poel voor eindklassement gaat in rittenkoers Wielrennen
Wielrennen

Baloise Belgium Tour hoopt stiekem dat 'kind van het huis' Van der Poel voor eindklassement gaat in rittenkoers

Baloise Belgium Tour hoopt stiekem dat 'kind van het huis' Van der Poel voor eindklassement gaat in rittenkoers

Mathieu van der Poel gooide afgelopen week zijn planning richting de Tour de France om. In plaats van de Ronde van Zwitserland voegde hij Dwars door het Hageland en de Baloise Belgium Tour toe aan zijn programma, waar de organisatie van die laatste rittenkoers maar al te trots op is.

'Ik ben verheugd dat ik nog een keer in eigen land kan rijden', liet VDP weten bij de aankondiging. 'Zowel Dwars door het Hageland als de Baloise Belgium Tour zijn wedstrijden die me aanspreken. Met mijn achtergrond uit het veldrijden moet ik in Dwars door het Hageland wel een rol van betekenis kunnen spelen. In de Baloise Belgium Tour vind ik een aantal jongens uit onze Tourselectie terug, waaronder Jasper Philipsen. We gaan zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Organisatie Baloise Belgium Tour ziet komst Van der Poel als bewijs voorbereidingskoers

Organisator Christophe Impens van de Baloise Belgium Tour sluit is trots op de komst van Van der Poel, laat hij weten in een communiqué. 'Met zijn eerdere deelnames aan de Baloise Belgium Tour, maar ook aan de Benelux Tour en heel wat van onze cyclocrossen, mogen we Mathieu toch wel een kind van het huis noemen en zijn we heel blij dat hij bij ons start. Het bewijst bovendien dat de Baloise Belgium Tour goed past in de voorbereiding voor de Tour. Al hopen we stiekem dat hij van het eindklassement op 18 juni ook een doel maakt…'

De Baloise Belgium Tour gaat op 14 juni van start in Scherpenheuvel-Zichem. In de dagen die volgen staan er een rit richting de kust van Knokke, een tijdrit in Beveren, een heuveletappe rondom Durbuy en een slotdag rond de hoofdstad Brussel op de rol. Afgelopen jaar won Mauro Schmid namens Quick Step het eindklassement van de Belgische rittenkoers, die ook mag rekenen op de komst van onder meer Fabio Jakobsen, Thibau Nys en Alexander Kristoff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws