Pinot gaat half jaar door als hij Frans kampioen wordt: 'De enige manier' Wielrennen
Wielrennen

Pinot gaat half jaar door als hij Frans kampioen wordt: 'De enige manier'

Pinot gaat half jaar door als hij Frans kampioen wordt: 'De enige manier'

Recent kondigde Thibaut Pinot aan dat hij aan het eind van het seizoen stopt als prof, maar daar bestaat een uitzondering op. In de Franse podcast Les Grandes Gueules du Sport van RMC onthulde hij namelijk dat hij bij het winnen van de Franse titel er nog een half jaar aan vast zal plakken.

‘Ik heb een weddenschap gemaakt met een paar van mijn ploeggenoten’, vertelt Pinot. ‘De enige manier voor mij om door te gaan zou zijn om Frans kampioen te worden. Een jaar de blauw-wit-rode trui dragen is altijd een droom voor mij geweest.’ Het is een opvallende wending van de grillige wielrenner Pinot. In de aankondiging over het naderende einde van zijn carrière zei hij namelijk dat ‘het winnen van een etappe of rittenkoers niets meer zou veranderen aan zijn carrière.’ Waar hij aan toevoegde: ‘Er is geen reden meer om door te gaan.’

De strijd om de nationale titel in Frankrijk vindt dit jaar op 25 juni plaats in Cassel, in de buurt van Duinkerken. Het parcours is 238 kilometer lang en wordt verreden op een plaatselijk circuit met twee venijnige hellingen. Waar Pinot nooit de titel in de wegrit won, lukte hem dat wel in de tijdrit. In 2016 won hij de nationale strijd tegen de klok.

Pinot rijdt Giro in laatste (?) jaar

Pinot maakt dit seizoen van de Giro d’Italia zijn hoofddoel. De ronderenner reed de grote ronde voor het laatst in 2018. Toen streed hij lange tijd mee om het eindpodium, maar moest hij wegens uitdrogingsverschijnselen in de voorlaatste etappe uitstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws