Van Vleuten ziet grote ronde van drie weken als haalbaar: 'Kunnen een geweldig spektakel bieden' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten ziet grote ronde van drie weken als haalbaar: 'Kunnen een geweldig spektakel bieden'

Van Vleuten ziet grote ronde van drie weken als haalbaar: 'Kunnen een geweldig spektakel bieden'

De Tour de France Femmes, de Giro d’Italia Donne en de Ceratizit Challenge by La Vuelta; het zijn de vrouwelijke tegenhangers van de grote rondes bij de mannen, die 21 etappes tellen. Annemiek van Vleuten ziet een dergelijke lengte in de toekomst haalbaar voor het vrouwenpeloton.

‘Natuurlijk is het mogelijk, maar ik denk dat we het voorlopig langzaam moeten opbouwen’, vertelt Van Vleuten aan het Spaanse Marca. De Nederlandse vindt dat een grote ronde van drie weken bij de vrouwen geen doel op zich moet zijn. ‘Ik denk niet dat de wedstrijd bij een lengte van drie weken direct interessanter wordt. Het doel moet zijn om de Tour de France Femmes aantrekkelijk en spannend te maken.’

Een drieweekse grote ronde is volgens Van Vleuten voorlopig dus niet nodig. ‘Ik denk dat het beter is om een spannende tiendaagse rittenkoers te hebben dan een saaiere wedstrijd van drie weken, waarin veel rensters afhaken.’ Desalniettemin ziet de wereldkampioene in de toekomst het vrouwenpeloton een grote ronde van drie weken betwisten. ‘Maar natuurlijk ben ik ervan overtuigd dat we in de toekomst een geweldig spektakel kunnen bieden over drie weken.’

'Het is beter om een spannende tiendaagse rittenkoers te hebben dan een saaiere wedstrijd van drie weken.'

Annemiek van Vleuten

Van Vleuten kende een geweldig seizoen in 2022. Ze won zowel grote eendagskoersen als rittenkoersen. In het voorjaar waren er de overwinningen in Omloop Het Nieuwsblad en Luik-Bastenaken-Luik. Vervolgens ging het vizier van de renster op de rittenkoersen. Ze zegevierde achtereenvolgens in de Giro, de Tour als de Vuelta. In het najaar volgde met de titel in de wegrit van het WK in Australië nog een hoogtepunt. De overwinning was extra speciaal omdat ze de koers reed met een breuk in de elleboog.

Het jaar 2023 wordt het laatste seizoen van Van Vleuten haar wielerloopbaan. Wederom richt de renster van Movistar zich vooral op de grote klassiekers, de Giro en de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws