Norbert-Riberolle ontroostbaar na pech op BK: 'Dacht dat het wel in orde zou komen' Veldrijden
Veldrijden

Norbert-Riberolle ontroostbaar na pech op BK: 'Dacht dat het wel in orde zou komen'

Norbert-Riberolle ontroostbaar na pech op BK: 'Dacht dat het wel in orde zou komen'

Marion Norbert-Riberolle was in tranen na afloop van het Belgisch kampioenschap veldrijden. Ze gold bij de elite vrouwen als de belangrijkste uitdager van Sanne Cant. Door materiaalpech in de eerste ronde kon ze het haar concurrente echter geen moment lastig maken.

Nadat Norbert-Riberolle het grootste verdriet verwerkt had, deed ze haar verhaal in het flashinterview. ‘Dit is heel frustrerend. Mijn ketting kwam tussen de cassette en het achterwiel terecht en kwam zo vast te zitten’, legt ze uit wat er in de eerste ronde misging. Tijdens de verkenning gebeurde hetzelfde. ‘Maar ik dacht dat het wel in orde zou komen eenmaal gestart. Niet dus. De moraal was zo helemaal weg’, treurt Norbert-Riberolle.

De emotie was vooral zo groot omdat Norbert-Riberolle het gevoel had dat ze kon winnen. ‘Ik voelde dat de overwinning erin zat. Het is heel frustrerend als mechanische pech je dan van de zege houdt. Het is een gevoel dat ik nog nooit heb gehad. Ik heb het heel moeilijk.’ Uiteindelijk eindigde Norbert-Riberolle ondanks haar pech nog als tweede, wel op grote achterstand van Cant, die met een voorsprong van meer dan een minuut haar veertiende nationale titel opeiste.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws