Pinot neemt na ritzege in Zwitserland afscheid van rol als klassementsrenner: 'Wil gewoon winnen' Wielrennen
Wielrennen

Pinot neemt na ritzege in Zwitserland afscheid van rol als klassementsrenner: 'Wil gewoon winnen'

Pinot neemt na ritzege in Zwitserland afscheid van rol als klassementsrenner: 'Wil gewoon winnen'

Thibaut Pinot wist na een sterk nummertje de zware en warme zevende etappe van de Ronde van Zwitserland te winnen. Een mooie opsteker richting de Tour de France voor de Fransman, die een transformatie heeft ondergaan.

'Het was zwaar en vooral heet', zei een zichtbaar vermoeide Pinot na afloop in het flashinterview. 'Ik had het moeilijk met de hitte en heb veel moeten drinken en afkoelen. We waren weg met een sterke kopgroep, maar het duurde lang voordat deze tot stand kwam. Ik moest alles geven om erbij te geraken, maar dat lukte net.'

Pinot wil voor ritzeges en bergtrui gaan in Tour de France

Op de slotklim gaf Ion Izagirre er al gauw een lel aan, maar de Bask overschatte zichzelf en brak met nog twee kilometer te gaan. 'Ik heb mijn klim goed ingedeeld', vertelde Pinot na afloop. Daarbij nam hij meteen een nieuwe rol aan in het peloton, die van aanvaller. 'Ik ga alleen maar voor zeges, ik wil gewoon winnen. Aanvallen en voor etappes gaan, dat werk.'

Pinot zal in de Tour de France dus niet voor het klassement gaan, maar vooral voor ritzeges. Hij heeft ook een doel gemaakt van de bolletjestrui van beste klimmer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws