Fuglsang en Thomas zien Higuita geel pakken: 'Geraint bleef maar aan mijn wiel plakken' Wielrennen
Wielrennen

Fuglsang en Thomas zien Higuita geel pakken: 'Geraint bleef maar aan mijn wiel plakken'

Fuglsang en Thomas zien Higuita geel pakken: 'Geraint bleef maar aan mijn wiel plakken'

Jakob Fuglsang en Geraint Thomas leken het in de voorlaatste rit van de Ronde van Zwitserland uit te vechten voor de eindzege, maar het was de derde hond die er met het been (de gele trui) vandoor ging: Sergio Higuita.

Fuglsang, die zijn leiderstrui dus moest afstaan, had niet direct verwacht dat de Colombiaan van BORA-hansgrohe hem zo in de luren zou leggen. 'Ja en nee. Ik verwachtte wel iets, maar had gehoopt dat we langer samen zouden blijven', klonk het bij de Deen van Israel-Premier Tech na afloop van de rit.

'Higuita plaatste een aanval en Thomas bleef maar aan mijn wiel plakken', beklaagde Fuglsang zich een klein beetje. 'Ik deed er alles aan om de voorsprong van Higuita binnen de perken te houden', vervolgt de nummer drie, die nu op negentien seconden staat voor de tijdrit. 'Ik wil een goede rit tegen de klok rijden, maar weet niet goed hoe ik ervoor sta op die fiets. Het wordt dus een goede test.'

Thomas: 'Schatte de laatste honderden meters niet goed in'

Thomas had de aanval van Higuita iets meer verwacht, maar overschatte zichzelf een beetje. 'Poah', zegt hij met zijn typische stem. 'Allereerst wil ik zeggen dat Dan (Martínez, red.) ongelofelijk was, net als de rest van de ploeg. Ik ging achter Higuita aan, maar schatte de laatste honderden meters niet goed in', aldus de man uit Wales.

De renner van INEOS Grenadiers staat nu op twee schamele secondjes van Higuita, terwijl hij normaal de betere tijdrijder is. 'De vorm is goed en ik heb hard gewerkt om hier goed te arriveren. Ik sta er nu goed voor richting de tijdrit, maar alles ligt nog op tafel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws