Pinot pakt bergtrui: 'Heeft me altijd aangesproken in de grote rondes' Wielrennen
Wielrennen

Pinot pakt bergtrui: 'Heeft me altijd aangesproken in de grote rondes'

Pinot pakt bergtrui: 'Heeft me altijd aangesproken in de grote rondes'

Thibaut Pinot mengde zich maandag in de strijd om de Giro d'Italia-bergtrui, waar de Fransman succesvol in was. Na afloop van de rit gaf hij aan dat de bergtrui op het moment nog geen doel is, maar dat kan het wel gaan worden.

'Het pakken van de bergtrui stond niet in de planning, maar ik sprak erover met Rudy Molard. Er reed geen kopgroep mee vooruit en ik besloot er maar voor te gaan', verklaarde Pinot. 'De bergtruien in grote rondes hebben me altijd aangesproken, dus ik vind dit wel gaaf. Het kostte me nu geen energie om de punten te pakken en daarmee zat ik direct ook goed geplaatst voor de afdalingen, waarin het verraderlijk glad was.'

'Of de bergtrui een doel gaat worden? Dat zou kunnen, maar voorlopig nog niet. Ik ben gefocust op het klassement', stelt Pinot. ''Hiermee komen we ook op de goede weg, na de valpartij van Rudy net voor de Giro. We zijn goed van start gegaan als ploeg.'

Dinsdag kan Pinot opnieuw aan de bak. Dan staat de eerste rit door het middengebergte van deze Giro d'Italia op het programma.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news