Pedersen baalt na tweede plek in Giro: 'Maak een foutje door te lang te wachten' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen baalt na tweede plek in Giro: 'Maak een foutje door te lang te wachten'

Pedersen baalt na tweede plek in Giro: 'Maak een foutje door te lang te wachten'

Mads Pedersen ging maandag als absolute topfavoriet van start in de derde rit van de Giro d'Italia, maar de Deen moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Michael Mathews. En daar baalde hij van.

'Ik vond het ontzettend mooi om te zien hoe de ploeg voor mij gereden heeft', liet Pedersen weten. 'We hebben een heel goede spirit in de ploeg en reden vol gas voor onze ambitie. Ik baal er van dat ik al het werk dat ze gedaan hebben niet kan terugbetalen met een overwinning. Dit was een mooie kans voor ons, maar we zullen blijven vechten en gaan nog steeds voor ons doel.'

Pedersen vol lof over ploeggenoten

'We hadden een plan en dat werd perfect uitgevoerd: de controle behouden in het begin en op de beklimmingen hard rijden om de sprinters te lossen. Jayco-AlUla ging met hetzelfde plan van start, zij reden ook goed door bergop', stelde Pedersen, die het ook nog kwaad kreeg op de laatste heuvel.

'Daar ging het echt niet meer vanzelf. Ik heb echt afgezien daar en kon het tempo ook niet meer volgen, maar dankzij het geweldige werk van mijn ploeggenoten kon ik vrij vlot terugkomen', aldus de kopman van Trek-Segafredo.

'Vanaf dat moment ging het goed. In de afdalingen zaten we goed voorin en zo konden we op kop aan de laatste kilometer beginnen. Dat was goed werk van onder meer Bauke Mollema, in niet al te gemakkelijke omstandigheden met de regen. Als ik nu terugkijk op mijn sprint, maak ik een foutje door te lang te wachten op het moment dat Matthews aangaat', ziet Pedersen.

Normaliter krijgt Pedersen woensdag een nieuwe kans. Dinsdag staat de eerste rit door het middengebergte van deze Giro d'Italia op het programma, maar de dag erna volgt er een rit over glooiende wegen met een vlakke finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws