Pinot vecht tegen de tranen na misgelopen ritzege: 'Een overwinning zou mij goed hebben gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Pinot vecht tegen de tranen na misgelopen ritzege: 'Een overwinning zou mij goed hebben gedaan'

Pinot vecht tegen de tranen na misgelopen ritzege: 'Een overwinning zou mij goed hebben gedaan'

Thibaut Pinot was zo dichtbij een etappezege in de Tour of the Alps, maar in de laatste kilometer werd hij van achteruit nog ingehaald door Miguel Ángel López. Na afloop was de Fransman van Groupama-FDJ erg emotioneel.

'Het is frustrerend, omdat een overwinning mij goed zou hebben gedaan na de twee jaar die ik heb gehad', zo doelt Pinot op een slepende rugblessure, waarmee hij lang uit de roulatie was. Hij krabbelde op en lijkt inmiddels weer naar een aardig niveau toe te groeien. Donderdag was het nog niet afdoende. 'Met mijn normale niveau had niemand mij nog ingehaald, dat maakt het lastig. Ik zou op een dag graag weer willen lachen en de bladzijde omslaan.'

Pinot won voor het laatst in de Tour de France van 2019, het jaar dat hij dichtbij de eindzege leek te komen. De klimmer viel toen echter uit na een lullige crash tegen zijn stuur. Het kwam sindsdien niet meer goed. In de vierde etappe van de Tour of the Alps eindigde hij uiteindelijk als tweede.

Video: Emotionele Pinot kan tweede plaats moeilijk verkroppen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws