Dainese baalt, Combaud in tranen na opgave Bardet: 'Ik verlies meer dan een teamgenoot' Wielrennen
Wielrennen

Dainese baalt, Combaud in tranen na opgave Bardet: 'Ik verlies meer dan een teamgenoot'

Dainese baalt, Combaud in tranen na opgave Bardet: 'Ik verlies meer dan een teamgenoot'

Bij Team DSM is de opgave van Romain Bardet in de dertiende etappe van de Giro d'Italia een hele harde klap. Eerder al gaf ploegleider Matt Winston aan het een 'enorme teleurstelling' te vinden, nu komen ook de ploeggenoten van Bardet terug op de situatie.

Onder wie in het bijzonder Romain Combaud. De Fransman is een belangrijke knecht voor Bardet en is tevens zijn kamergenoot deze Giro. In een emotioneel interview bij Eurosport kan hij het gevecht tegen de tranen niet winnen. 'Het is een moeilijke dag. We moeten blijven vechten want er is nog een week te gaan. Donderdag werd Romain (Bardet) ziek. Het is een klein virus en het gaat snel over, maar het zorgt er wel voor dat hij de Giro niet kan finishen. Het irriteert me enorm, sorry voor mijn onbeleefdheid.'

De Franse naamgenoten (beide heten Romain) hebben samen getraind voorafgaand aan deze Giro, wat het voor Combaud nog pijnlijker maakt. 'Ik ben erg ontroerd omdat het een vriend is. Ik verlies meer dan een teamgenoot. We hadden geweldige dingen in het vooruitzicht want hij was meer dan klaar voor deze ronde. Na afloop van de Giro ga ik naar hem toe en gaan we het er goed over hebben en daarna werken we naar de volgende doelen. Hij zal terugkomen, hij is immers een groot kampioen.'

Dainese sprint naar vijfde plek, maar had vooral oog voor Bardet

De ritwinnaar van woensdag, Alberto Dainese, sprintte vrijdag opnieuw mee voor de zege in de Giro. Hij kwam echter niet verder dan een vijfde plaats. 'We hebben een paar jongens op kop van het peloton gezet om de vluchtgroep terug te halen. Het was super close bij de finish en ik ging vol voor de sprint, maar ik kwam niet verder dan plek vijf', aldus Dainese op de site van zijn ploeg. 'Het was voor ons als ploeg heel moeilijk om vandaag vol gas te gaan want we balen allemaal enorm dat we Bardet zijn verloren. Nadat hij is gestopt probeerden we ons te hergroeperen en te herpakken. Maar het was moeilijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws