Ploegleider De Jongh was verrast na aanval Mollema, Stuyven: 'Hij weet wat hij wil' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider De Jongh was verrast na aanval Mollema, Stuyven: 'Hij weet wat hij wil'

Ploegleider De Jongh was verrast na aanval Mollema, Stuyven: 'Hij weet wat hij wil'

Waar vrijdag Deceuninck-Quick-Step mocht zegevieren, was die rol zaterdag weggelegd voor Trek-Segafredo. Bauke Mollema wist de veertiende etappe van de Tour de France te winnen, wat zorgde voor een jubelstemming bij zijn ploeg.

Ploegleider Steven de Jongh was verrast dat Mollema al op veertig kilometer van de finish aanging. 'We dachten: dat is vroeg, maar het was wel op een stuk dat je snel uit het zicht was', legt hij uit voor de microfoon van Sporza. 'Op het stuk dat het daarna omhoog ging, liep hij alleen maar uit. We hebben hem toen gepusht om zo snel mogelijk zoveel mogelijk voorsprong te nemen, zodat we hem met de auto konden passeren. Voor de renners is het een mentaal dingetje als de auto hen passeert. Het draaide ook al niet meer zo super rond in die groep.'

De ritzege van Mollema was een hele belangrijke volgens De Jongh. 'We kwamen hier om etappes te winnen. Een keer botsen we op een sterke Matej Mohoric en wordt Jasper Stuyven tweede, en de andere keer stuiten we op een sterke Wout van Aert en worden we tweede en derde. Dan weet je dat de kansen die nog komen heel gelimiteerd zijn. Als je vandaag dan wint, geeft dat zo'n goed gevoel', aldus De Jongh.

Stuyven: 'Mollema weet wat hij wil'

Ploeggenoot Stuyven was nog niet direct zeker van de winst van zijn ploeggenoot, daar de radioverbinding onderweg niet zo goed was. 'Maar dat maakt niet zo veel uit, als we maar winnen. We waren altijd mee, dus dan is het mooi dat Bauke het afmaakt', vertelt hij. Als hem gevraagd wordt om Mollema te beschrijven, moet Stuyven lachen. 'Toch wel een beetje een keikop. Het is iemand die weet wat hij wil en hoe hij daar moet geraken. Hij kan wel eens grappig uit de hoek komen en soms moeten we hem even temperen in zijn ideeën.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws