Ploegleider Groupama-FDJ ziet 'wilde' Evenepoel: 'Hij veroorzaakte zo'n beetje de chaos' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Groupama-FDJ ziet 'wilde' Evenepoel: 'Hij veroorzaakte zo'n beetje de chaos'

Ploegleider Groupama-FDJ ziet 'wilde' Evenepoel: 'Hij veroorzaakte zo'n beetje de chaos'

Remco Evenepoel zorgde er zondag in de Vuelta voor de tweede dag op rij mede voor dat de vlucht van de dag het haalde. De Belg van Soudal Quick-Step maakt op die manier binnen en buiten het peloton indruk, waarbij ze zelfs bij Jumbo-Visma weer rekening houden met de ex-wereldkampioen.

Na Bahrain Victorious - bij monde van ploegleider Neal Stephens - sprak ook Groupama-FDJ met sportief directeur Benoit Vaugrenaard zijn respect uit voor het werk dat Evenepoel levert. 'Het is gewoon niet gemakkelijk. We hadden een snelle start verwacht, maar het ging zelfs nog rapper dan we hadden gedacht. Het duurde tachtig kilometer voordat de ontsnapping weg was.'

'Evenepoel was opnieuw wild', analyseerde Vaugrenard. 'Hij veroorzaakte zo'n beetje de chaos, door als hij niet meezat voorin iedereen terug te brengen. Romain Grégoire en Michael Storer probeerden van ons mee te zitten, maar het was absoluut niet gemakkelijk om mee vooraan te zitten. Je moest gewoon heel, heel sterk zijn.'

Groupama-FDJ-kopman Martinez leert het op de harde manier in Vuelta

Uiteindelijk zat Rudy Molard van de Franse ploeg mee. 'Maar hij had al zoveel gegeven om mee te zitten, dat hij al cooked was', legt Vaugrenard uit, die kopman Lenny Martinez na een minder weekeinde naar plek negentien zag zakken. 'De afgelopen week was zwaar voor Lenny, maar hij leert hier veel van.' De kleine klimmer zakte zaterdag door het ijs en kon zich zondag niet herpakken.

'Hij heeft tijd verloren, maar ik zie het niet als een verlies', stelt de ploegleider over de voormalig rodetruidrager in deze Vuelta, die tegelijkertijd ook de jongste deelnemer is. 'Het is eerder een bruikbare ervaring voor de toekomst. Als ploeg zullen we blijven vechten voor een etappezege, omdat ontsnappingen het ook in de laatste week zullen gaan halen', houden ze er bij de Franse formatie de moed in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws