Ploegleider Jumbo-Visma ziet klassementsmannen falen: 'We moeten hier even van bekomen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Jumbo-Visma ziet klassementsmannen falen: 'We moeten hier even van bekomen'

Ploegleider Jumbo-Visma ziet klassementsmannen falen: 'We moeten hier even van bekomen'

De vierde etappe van de Giro d'Italia was niet de dag van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg ging met drie klassementsmannen van start in de Giro d'Italia, maar door die ambities kunnen vanaf dinsdag een streep. Zowel Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen stelden teleur op de Etna en verloren minuten op de concurrentie.

Jumbo-Visma ging deze Giro d'Italia niet als topfavoriet van start en het was nog maar de vraag met welke vorm de kopmannen aan de start stonden. Dat zij er per individu zo matig voorstonden, hadden ze waarschijnlijk niet gedacht. Foss en Oomen verloren twee minuten en vijftien seconden op de groep met favorieten, terwijl Dumoulin zelfs meer dan zes minuten moest toegeven.

Ploegleider Marc Reef was na afloop zichtbaar teleurgesteld en vertelt op de eigen ploegsite zijn verhaal van de dag. 'Het is nooit een goed teken als je twee minuten verliest op de favorietengroep. We zijn hier gestart met ambities voor het klassement, dus dan is het zonde als je de mannen op acht kilometer van het einde moet laten gaan. We moeten hier even van bekomen en de komende ritten zullen we gebruiken om te kijken hoe het gevoel van Tobias, Sam en Tom zich gaat ontwikkelen', zo laat Reef weten.

Leemreize enige lichtpuntje bij Jumbo-Visma

Was het dan alleen maar kommer en kwel bij Jumbo-Visma? Eigenlijk wel, maar er was nog één lichtpuntje. Gijs Leemreize zat mee in de kopgroep van de dag. De 22-jarige Nederlander kon zich goed meten met zijn medevluchters en moest pas laat op de Etna definitief een aantal renners laten gaan. Het was Lennard Kämna die uiteindelijk voor Juan Pedro López de overwinning greep. Leemreize eindigde vlak voor het groepje met favorieten op de zesde plaats, achter Rein Taaramäe (derde), Sylvain Moniquet (vierde) en Maurin Vansevenant (vijfde).

Voor Leemreize had Reef na afloop nog een aantal lovende woorden over. 'Complimenten voor Gijs. Hij heeft een supergoede finale gereden. Bij je debuut in een grote ronde bij de eerste de beste kans een zesde plek binnenslepen, is heel knap. Hij is voor ons vandaag het lichtpuntje.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws