Wielrennen op TV 11 mei 2022 | Vroege finish in Giro en Nederlandse topsprinters in Hongarije! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 11 mei 2022 | Vroege finish in Giro en Nederlandse topsprinters in Hongarije!

Wielrennen op TV 11 mei 2022 | Vroege finish in Giro en Nederlandse topsprinters in Hongarije!

Woensdag 11 mei kent men de vijfde etappe in de Giro d’Italia, waar de sprinters weer hun gang lijken te mogen gaan. In de Ronde van Hongarije begint het peloton aan hun vijfdaagse koers, waar Nederlandse overwinningen niet zijn uit te sluiten. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u kunt inschakelen!

TV en tijden etappe 5 Giro d’Italia 2022

In de vijfde rit van de Giro d’Italia staan de renners aan de start van een rit over 174 kilometer. Het leidt ze van Catania naar Messina, de geboorteplaats van Vincenzo Nibali. Wil de Italiaan hier wat forceren, dan zal hij moeten aanvallen op de Portella Mandrazzi (19,5 kilometer aan 4,4 procent). De top van deze beklimming ligt echter honderd kilometer voor de meet, dus het lijkt geen onwaarschijnlijk scenario dat de sprinters in deze Giro hun tweede kans krijgen.

In Italië staat men om 11.45 uur aan het vertrek, om dik vier uur later rond 16.00 uur te finishen. Op Eurosport 1 en de Eurosport Player kunt u vanaf 11.20 uur inschakelen om de etappe in zijn geheel live te volgen. Tijdens de etappe houdt In de Leiderstrui op haar website een liveblog bij en anders kunt u na de etappe bij ons terecht voor een uitgebreid verslag!

TV en tijden etappe 1 Ronde van Hongarije 2022

De Ronde van Hongarije sneeuwt misschien een klein beetje onder tijdens de Giro d’Italia, maar vanuit Nederlands oogpunt is het toch een zeer interessante wedstrijd. De wedstrijd duurt tot en met zondag en in die vijf dagen liggen er vier mogelijke kansen voor de sprinters. Te beginnen op dag één, al is het parcours allesbehalve makkelijk te noemen. Het gaat de hele dag op en af en ook richting de finish wordt het de sprinters niet makkelijk gemaakt.

Toch zijn niet alle snelle mannen in Italië (Giro d'Italia) actief en dat is zeker te zeggen over de Nederlandse sprinters. Met Fabio Jakobsen (Quick Step-Alpha Vinyl), Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco) en Olav Kooij (Jumbo-Visma) zijn er in Hongarije genoeg kansen op een Nederlandse ritzege. Zij staan woensdag om 13.15 uur aan het vertrek, om 198 kilometer later te finishen rond 17.45 uur. Om de wedstrijd live te volgen, bent u afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Zij zenden de wedstrijd vanaf 16.00 uur uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws