Ploegleider Van Dongen: 'Nog veel te vroeg om te zeggen wanneer Van Aert terugkeert' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Van Dongen: 'Nog veel te vroeg om te zeggen wanneer Van Aert terugkeert'

Ploegleider Van Dongen: 'Nog veel te vroeg om te zeggen wanneer Van Aert terugkeert'

Wout van Aert zal zondag met een naar gevoel naar de Ronde van Vlaanderen hebben gekeken. De Belg moest forfait geven aan Vlaanderens Mooiste vanwege een coronabesmetting en zag zijn ploeggenoten niet om de prijzen meedoen. Wanneer we Van Aert weer in het peloton kunnen bewonderen, is volgens zijn ploegleider nog niet bekend.

Aan Het Nieuwsblad laat ploegleider Arthur van Dongen (Jumbo-Visma) weten dat Van Aert een videoboodschap voor zijn teamgenoten had ingesproken. 'Dat heeft de jongens extra goed gedaan. Toch mooi dat hij meeleeft vanuit thuis.' Van Dongen denkt dat de renner zeker had kunnen meestrijden om de zege. 'Gezien het verloop was het een koers geweest voor Wout, zeker met deze sterke ploeg. Als Laporte (Christophe, red.) niet gevallen was, zat hij bij de anderen die de finale kleurden. Wout zou er normaal ook bij geweest zijn, daar ben ik van overtuigd.'

Van Aert wordt eerst medisch gecheckt

Volgens Van Dongen is het helaas nog allerminst zeker wanneer Van Aert weer een rugnummer zal opspelden. 'Het is voorlopig nog veel te vroeg om te kunnen zeggen wanneer hij terugkeert. Zolang hij niet fit is, kunnen we daar niets over zeggen. Het is eerst een kwestie van oplappen, dan van medische checks en dan moeten we bekijken of het zinvol is om wedstrijden met inzet in te plannen voor hem', concludeert hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws