Valpartij Laporte kostte energie bij Jumbo-Visma: 'Komt altijd op slecht moment' Wielrennen
Wielrennen

Valpartij Laporte kostte energie bij Jumbo-Visma: 'Komt altijd op slecht moment'

Valpartij Laporte kostte energie bij Jumbo-Visma: 'Komt altijd op slecht moment'

Voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen was er flink wat vertrouwen aanwezig bij Christophe Laporte en Tiesj Benoot, maar beide heren konden in de Hoogmis niet het gedroomde podium bereiken. Dat had volgens hen vooral te maken met de valpartij van de Fransman.

Waar Wout van Aert vanwege zijn coronabesmetting niet van de partij was in de Ronde van Vlaanderen, mochten Laporte en Benoot dit keer proberen hun goede vorm van de afgelopen weken te verzilveren. Beide coureurs lieten weten dat het ook niet aan de vorm lag dat ze er op de beslissende momenten niet bij waren. Ze waren naar eigen zeggen goed in orde.

'Ik voelde me goed vandaag', zo klinkt het bij Laporte na de race. In een persbericht van de ploeg laat hij weten veel kracht te hebben verspeeld bij een valpartij en de daarbij horende inhaalrace: 'Een valpartij komt altijd op een slecht moment, maar dat was dit keer zeker het geval. De ploeg heeft daarna hard gewerkt om me weer in een goede positie te krijgen.'

Benoot beaamt dat de ploeg veel energie kwijtraakte bij die actie. 'Dat is jammer', aldus de Belg. 'Zelf voelde ik me goed, maar kon helaas net niet volgen op het moment dat de anderen versnelden.' Dat resulteerde uiteindelijk in een veertiende plek voor de coureur, op iets meer dan een minuut achterstand van de uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel.

Van Dijke verrast zichzelf met optreden

Naast Benoot en Laporte kwam ook Mick van Dijke nog terug in het verslag van de race. Hij maakte lang deel uit van een achtervolgende groep, maar kwam richting het einde nog wel wat inhoud tekort: 'De progressie is er wel degelijk en daar ben ik heel trots op. Als ploeg hebben we onze kop niet laten hangen, maar getoond uit het juiste hout gesneden te zijn. Zelf heb ik de laatste weken getoond dat ik iets te zoeken heb in deze grote klassiekers.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws