Plugge over vertrek 'koning' Roglic: 'Gaven hem groen licht, zoals we dat ook met Groenewegen deden' Wielrennen
Wielrennen

Plugge over vertrek 'koning' Roglic: 'Gaven hem groen licht, zoals we dat ook met Groenewegen deden'

Plugge over vertrek 'koning' Roglic: 'Gaven hem groen licht, zoals we dat ook met Groenewegen deden'

Primoz Roglic bevestigde voorafgaand aan de Giro dell'Emilia, die hij uiteindelijk ook zou winnen, de geruchten dat hij zal vertrekken bij Jumbo-Visma, de ploeg waarbij hij doorbrak en vier grote rondes zou winnen. Op de ploegsite reageerde ploegbaas Richard Plugge op het vertrek van de renner.

Plugge noemde Roglic recent nog de 'koning van Jumbo-Visma' en deed geruchten rond een mogelijk vertrek van de Sloveen nog af als een 'onzinverhaal'. Inmiddels is alles anders en staat het vast dat Roglic andere oorden op gaat zoeken. Waar de toekomst van de renner ligt, is nog onbekend. Volgens Roglic zullen we het in de dagen na de Ronde van Lombardije komen te weten.

'Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning. We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet. Ik zal hem altijd blijven bewonderen op persoonlijk vlak', steekt Plugge de loftrompet. 'Er komt echter een moment waarop het de beste keuze is om de wegen te scheiden. Onlangs diende hij een transferverzoek in. We begrepen zijn verzoek en we hebben te veel respect voor elkaar om elkaar iets in de weg te staan. We gaven hem groen licht, zoals we dat ook met Dylan Groenewegen hebben gedaan.'

Roglic was ook dit jaar een grote garantie voor Jumbo-Visma op succes

Na afloop van de Giro dell'Emilia ging Roglic exclusief tegen In de Leiderstrui uitgebreider in op zijn keuze om te vertrekken bij Jumbo-VIsma. 'Euhhh, ja, euhhh, alles kwam samen', zoekt hij duidelijk naar de juiste woorden. 'Mijn persoonlijke doelen en hoe alles gaat... Samen hebben we besloten om het op deze manier af te sluiten. Dat is beter voor beide partijen, daar ben ik zeker van. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen.'

Roglic behaalde zaterdag in de Giro dell'Emilia zijn tachtigste overwinning als profrenner. Het was zijn vijftiende zege van het jaar. Daarmee heeft hij wederom een groot aandeel in het totale aantal overwinningen van Jumbo-Visma dat nu op 63 staat. Roglic komt dinsdag in de Tre Valli Varesini en volgende week zaterdag in de Ronde van Lombardije nog in actie voor Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws