Poels was kopman, maar ploegmaat Teuns greep de overwinning: 'Dylan was een stuk beter' Wielrennen
Wielrennen

Poels was kopman, maar ploegmaat Teuns greep de overwinning: 'Dylan was een stuk beter'

Poels was kopman, maar ploegmaat Teuns greep de overwinning: 'Dylan was een stuk beter'

Wout Poels eindigde woensdag als 25e in de Waalse Pijl, maar de Nederlander stond toch met een tevreden gevoel aan de finish. De renner van Bahrain Victorious zag ploegmaat Dylan Teuns namelijk de overwinning grijpen, door Alejandro Valverde en Aleksandr Vlasov ruim voor te blijven. Poels deed na afloop zijn verhaal voor de camera van de NOS.

'We reden als ploeg heel goed vandaag. Dylan en ik konden ons eigen ding doen, maar Dylan was een stuk beter, dus dat is mooi', zo begint Poels zijn verhaal. Zelf reed Poels niet zijn beste koers, maar dat mocht de pret niet drukken. 'Ik had hem wat beter verwacht, maar ik heb een lange tijd niet gekoerst. Het was af en toe even inkomen en niet super. Maar we hebben met Dylan gewonnen, dus dat maakt alles goed.'

Poels moest recentelijk nog door ziekte opgeven in de Ronde van Catalonië. Daarna ging hij op hoogtestage om zich weer voor te bereiden op de Ardennenklassiekers en de Giro d'Italia. 'Als ik zondag top tien rijd in Luik-Bastenaken-Luik, is het goed. Normaal moet het beter gaan, dus ik kijk er wel naar uit. Het is altijd mooi om hier in de omgeving te koersen.' Poels was in 2016 nog winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, door in de sprint Michael Albasini, Rui Costa en Samuel Sánchez te kloppen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws