Valverde erkent meerdere in 'sterke Teuns': 'Misschien wel de snelste beklimming ooit' Wielrennen
Wielrennen

Valverde erkent meerdere in 'sterke Teuns': 'Misschien wel de snelste beklimming ooit'

Valverde erkent meerdere in 'sterke Teuns': 'Misschien wel de snelste beklimming ooit'

Alejandro Valverde kon woensdag net niet zijn zesde Waalse Pijl ooit winnen. In de sprint op de Muur van Hoei moest de Spanjaard van Movistar Team zijn meerdere erkennen in Dylan Teuns, die verrassend de overwinning greep. Toch voelde de tweede plaats als een overwinning, zo liet de 41-jarige Spanjaard na afloop weten.

'Ik moet blij zijn. Teuns was de sterkste, daar is geen twijfel over, dus felicitaties aan hem', zo spreekt Valverde zijn bewondering uit voor de Belgische winnaar. 'Dylan Teuns deed het heel goed, heel constant. Het was misschien wel de snelste beklimming ooit, of in ieder geval die ik heb gehad in de Waalse Pijl. Er zijn dagen dat je er meer uit had kunnen halen, maar vandaag heb ik alles gegeven. Het is een tweede plaats die een overwinning waard is.'

Valverde is zelf vijfvoudig winnaar van de Waalse Pijl, maar na zijn vier zeges in 2014, 2015, 2016 en 2017, moest hij genoegen nemen met twee tweede plaatsen en een derde plaats. 'Ik dank het team voor het geweldige werk dat ze hebben geleverd. Ze deden het de hele dag perfect en op de laatste klim heeft Enric Mas een zeer sterk tempo gereden, waardoor ik goed gepositioneerd zat. Het geeft me veel hoop voor Luik-Bastenaken-Luik zondag.' Die koers wist de Spanjaard ook al viermaal te winnen, waarvan zijn laatste zege dateert als hetzelfde jaar van de Waalse Pijl: 2017.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws