Pogacar, Almeida en Ayuso voeren selectie UAE aan voor Clasica San Sebastián Wielrennen
Wielrennen

Pogacar, Almeida en Ayuso voeren selectie UAE aan voor Clasica San Sebastián

Pogacar, Almeida en Ayuso voeren selectie UAE aan voor Clasica San Sebastián

UAE Team Emirates komt met een ijzersterke ploeg aan de start van de Clasica San Sebastián. Naast tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar staan ook João Almeida en toptalent Juan Ayuso aan het vertrek van de Spaanse eendagskoers.

Voor Pogacar is het de tweede keer dat hij aan de start komt van de Clasica San Sebastián. Zijn eerste deelname dateert van 2019, in zijn eerste volwaardige seizoen als prof. De Sloveen haalde toen de finish niet. Dat Pogacar de week na de Tour de France over een sterk stel benen kan beschikken, toonde hij in 2021. De renner van UAE Team Emirates pakte toen een week na de Tour, die hij overigens won, brons op de Olympische Spelen in Tokyo.

Naast Pogacar lijken op papier Almeida en Ayuso de overige speerpunten binnen het team. Voor de Portugees is het, op de nationale kampioenschappen na, zijn eerste wedstrijd sinds de Giro d'Italia. Almeida verscheen in de achttiende etappe van de Italiaanse grote ronde niet meer aan de start, wegens een positieve coronatest. Almeida startte nog nooit in de Clasica San Sebastián. Ayuso daarentegen reed in 2021 naar een keurige achttiende plaats in zijn debuut van de lastige eendagskoers.

Selectie UAE Team Emirates Clasica San Sebastián 2022

João Almeida

Juan Ayuso
George Bennett
Rui Costa
Ryan Gibbons
Tadej Pogacar
Jan Polanc

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws