Pogacar beseft hoe dominant hij is: 'Als ik dit seizoen niets meer win, is het nu al geen slecht jaar' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar beseft hoe dominant hij is: 'Als ik dit seizoen niets meer win, is het nu al geen slecht jaar'

Pogacar beseft hoe dominant hij is: 'Als ik dit seizoen niets meer win, is het nu al geen slecht jaar'

Tadej Pogacar heeft Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Het was de allereerste keer dat de de Sloveen van UAE Emirates deelnam aan de etappekoers. 'Het was altijd mijn droom om naast de Tirreno-Adriatico ook Parijs-Nice te winnen,' verklaart hij direct na de finish.

Een peloton van 125 renners verscheen aan de start van de slotetappe in Nice. Pogacar bleek niet van plan het rustig aan te doen om zijn voorsprong van twaalf seconden op de nummer twee, David Gaudu, te verdedigen. 'De aanval is de beste verdediging. Ik kende de route op mijn duimpje vanwege alle trainingen die ik hier heb gedaan. Mijn benen waren goed en ik wist precies hoeveel energie ik op de berg kon verspillen om de top te halen.'

Pogacar werd daarbij geholpen door zijn ploegmakker Felix Grosschartner die hem op twintig kilometer van de streep afleverde. Pogacar versnelde in de binnenbocht en liet zijn rekenkunsten erop los. 'Ik heb alles goed berekend. Ik ben goed in wiskunde,' aldus de altijd goedlachse Pogacar. Gaudu en Jonas Vingegaard eindigden op plek twee en drie op ruime achterstand. 'Ik ben altijd goed in de eerste races van het jaar, maar om van Gaudu en Vingegaard te winnen, maakt deze overwinning extra speciaal.'

Pogacar vindt seizoen nu eigenlijk al geslaagd

Pogacar lijkt daarmee klaar te zijn voor de Tour de France, maar zelf relativeert hij: 'Als ik nu niets meer win tot het eind van het seizoen, is het nu al geen slecht jaar. Ik ben meer ontspannen, nu ik deze koers heb gewonnen.' En de volgende belangrijke koers staat al voor de deur, namelijk Milaan-Sanremo, waar hij zaterdag als een van de grote favorieten aan de start zal verschijnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws