Philipsen dankt leadout van Van der Poel en Quick Step voor tweede zege in Tirreno, Roglic pakt eindwinst Wielrennen
Wielrennen

Philipsen dankt leadout van Van der Poel en Quick Step voor tweede zege in Tirreno, Roglic pakt eindwinst

Philipsen dankt leadout van Van der Poel en Quick Step voor tweede zege in Tirreno, Roglic pakt eindwinst

Jasper Philipsen heeft de zevende en laatste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Belg werd in de laatste rechte lijn gegangmaakt door Mathieu van der Poel en kon vervolgens inhaken bij een eenling van Quick Step, die dacht dat Fabio Jakobsen in z'n wiel zat. De Europees kampioen was echter nergens te bekennen, Philipsen profiteerde. Dylan Groenewegen werd tweede.

Het is voor Philipsen de tweede sprintoverwinning van deze week, nadat hij ook de derde etappe op zijn naam had geschreven. Ook Jakobsen (Soudal-Quickstep) was al succesvol: hij won de tweede etappe. Alle ogen waren daarom gericht op Groenewegen, die voor Jayco-AlUla de eerste overwinning van deze week moest binnenslepen. In het sterke deelnemersveld van sprinters kon hij nog niet uitblinken. Zo lag er ook druk op Fernando Gaviria van Movistar.

De 154 kilometer lange etappe kende vijf slotrondes van 14,6 kilometer. De kopgroep bestond lange tijd uit Nans Peters, Valentin Ferron, Lorenzo Fortunato, Bruno Armirail, Samuele Zoccorato, Mikkel Honoré, Arthur Kluckers en Henri Vandenabeele. Zij waren geen van al te beroerd om hun koppositie te pakken. Mede door deze goede samenwerking controleerde deze kopgroep de etappe tot ongeveer tien kilometer voor de streep.

In de laatste ronde begon het positiespel van de sprintploegen en zag Matieu van der Poel net als in de derde etappe zijn kans schoon om een goede lead-out voor Philipsen te verzorgen. Met succes, al was het vooral de leadout van Quick Step die (volledig alleen en zonder Jakobsen in het wiel) voor het beslissende zetje zorgde. Groenewegen en Dainese kwamen er niet meer aan te pas. Jakobsen kon zijn ploegmakkers niet volgen en was al te ver naar achteren geraakt.

Het eindklassement bleef zoals verwacht onveranderd: Primoz Roglic (Jumbo-Visme) wint, voor João Almeida (UAE Team Emirates) en Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers).

Uitslag etappe 7 Tirreno-Adriatico 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws