'Pogacar blijft verrassen en kiest na overslaan UAE Tour voor battle met Vingegaard in Parijs-Nice' Wielrennen
Wielrennen

'Pogacar blijft verrassen en kiest na overslaan UAE Tour voor battle met Vingegaard in Parijs-Nice'

'Pogacar blijft verrassen en kiest na overslaan UAE Tour voor battle met Vingegaard in Parijs-Nice'

Tadej Pogacar lijkt het in 2023 allemaal een beetje anders te willen doen dan normaal. De Sloveen van UAE Team Emirates gaf in de winter nog aan dat hij voor ongeveer hetzelfde programma kiest als de afgelopen jaren, maar daar blijkt in de praktijk niets van terecht te komen.

Pogacar slaat in februari de UAE Tour over, een rittenkoers van de hoofdsponsor die hij de afgelopen drie jaar reed en twee keer won. In plaats daarvan start hij zijn seizoen maandag in de Spaanse gravelwedstrijd Jaén Paraiso Interior, met aansluitend de Ruta del Sol. De focus zou dan gaan op een Italiaans blok, met eerste als titelverdediger Strade Bianche en vervolgens zijn standaard keuze Tirreno-Adriatico. L'Equipe meldt echter dat Pogacar in plaats van de Tirreno voor Parijs-Nice kiest.

De Franse rittenkoers deed Pogacar nog nooit. Hij koos in 2022 en 2021 voor de Tirreno en reed in 2019 geen rittenkoers vlak na Strade Bianche. De keuze om nu voor Parijs-Nice te gaan, heeft volgens zijn entourage niets te maken met een periode van ziekte tijdens de winter. 'De hervatting van de training was wat lastig, maar er is niets aan de hand, hij heeft zijn achterstand al ingehaald', zo klinkt het bij ploegbaas Mauro Gianetti van UAE Team Emirates.

Parijs-Nice voor Pogacar nog niet zeker

De keuze voor andere wedstrijden komt ook zeker vanuit Pogacar zelf, zo blijkt. 'Hij wilde graag iets veranderen en bovendien is de UAE Tour een belangrijke wedstrijd voor ons. De concurrentie is groot en je moet op je best zijn om daar te winnen. Tadej wil altijd winnen en om dat te doen, hadden we iets moeten forceren in de trainingen. We zagen liever dat hij wat rustiger begint', aldus Gianetti, die benadrukt dat Parijs-Nice nog geen definitief besluit is. De organisatie zou echter al groen licht hebben gekregen.

De combinatie Strade Bianche-Parijs-Nice is praktisch gezien geen eenvoudige. Strade Bianche wordt op 4 maart verreden en de start van Parijs-Nice is op zondag 5 maart. De Tirreno-Adriatico begint traditioneel pas op de maandag. 'We denken aan Parijs-Nice en evalueren de mogelijkheden. Het is nog niet besloten, we zullen zien hoe het fysiek en mentaal met hem gaat de komende tijd, ook met het oog op zijn herstel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws