Movistar mikt op ervaring (Valverde) en jeugdigheid (Sosa) in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Movistar mikt op ervaring (Valverde) en jeugdigheid (Sosa) in Giro d'Italia

Movistar mikt op ervaring (Valverde) en jeugdigheid (Sosa) in Giro d'Italia

Movistar zal aankomende vrijdag met een sterk blok van start gaan in de Ronde van Italië. Alejandro Valverde en Iván Ramiro Sosa zijn de kopmannen van dienst bij de Spaanse ploeg.

Het zal voor Valverde, die na dit seizoen stopt, zijn tweede en laatste Giro worden. De 42-jarige Spanjaard werd derde in 2016 en won dat jaar ook een rit in de koers. Valverde zal ook in 2022 nog jagen op etappes en een goed klassement en is prima in vorm, getuige zijn tweede plek in de Waalse Pijl en zevende plaats in Luik-Bastenaken-Luik.

Voor een klassement rekent Movistar ook op Sosa, die afgelopen weekend succesvol was met een eindzege in de Ronde van Asturië. Belangrijkste klimknecht is Antonio Pedrero, vorig jaar 22e in de Giro en altijd goed in de loodzware slotweek van een grote ronde. José Joaquin Rojas en Jorge Arcas brengen de nodige ervaring mee.

De ploeg wordt vervolledigd door Oier Lazkano, Will Barta en Sergio Samitier, goed in vorm in Asturië. Samitier was de architect van de eindzege van Sosa door hem uitstekend te lanceren in de koninginnenrit.

Selectie Movistar Giro d'Italia 2022

Alejandro Valverde
Iván Ramiro Sosa
Antonio Pedrero
José Joaquin Rojas
Jorge Arcas
Oier Lazkano
Will Barta
Sergio Samitier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws