Pogacar en Vingegaard tonen zich meteen: 'Jonas vroeg me of we na de tussensprint zouden aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en Vingegaard tonen zich meteen: 'Jonas vroeg me of we na de tussensprint zouden aanvallen'

Pogacar en Vingegaard tonen zich meteen: 'Jonas vroeg me of we na de tussensprint zouden aanvallen'

Waar is de tijd dat klassementsrenners zich enkel toonden in de echte bergetappes? Dat Jonas Vingegaard en vooral Tadej Pogacar gewoon lekker willen koersen, werd tijdens de openingsetappe van Parijs-Nice nog maar eens duidelijk. De nummer één en twee uit de afgelopen Tour de France sprintten om de bonificatieseconde op vijf kilometer van de meet, waarna Pogacar doortrok. Vingegaard volgde zijn concurrent, maar weigerde mee te werken. Iets wat duidelijk op de zenuwen van de Sloveen werkte.

'Jonas (Vingegaard, red.) vroeg me in het midden van de wedstrijd of we na de tussensprint zouden aanvallen', zo doet Pogacar zijn verhaal tegenover Eurosport. Wat ook gebeurde, want samen met Pierre Latour trokken Pogacar en Vingegaard door na de tussensprint, die gewonnen werd door de Sloveen. De renner van UAE Team Emirates heeft zo al zes seconden voorsprong op Vingegaard in het algemeen klassement.

'We konden een gat slaan, maar met slechts twee tegen het peloton werd al snel duidelijk dat het onbegonnen werk was. De wind stond ook nog eens op de kop. We beseften dat het een sprint zou worden en dan hebben we maar gewacht en nog geprobeerd wat energie te sparen.'

Pogacar: 'Ik zag dat Vingegaard niet wou overnemen, dan had het geen zin meer om door te rijden'

Het waren twee en niet drie renners tegen een heel peloton, want Vingegaard wilde niet meewerken. De winnaar van de Tour de France van 2022 besefte dat hij in een sprint kansloos was tegen Pogacar en had bovendien sprinter Olav Kooij in het peloton zitten. 'Ik zag dat hij niet wou overnemen, dus dan had het geen zin om nog door te rijden. Daarom besloot ik te wachten en de benen wat te sparen met het oog op de komende dagen', aldus Pogacar, die er naar eigen zeggen wat moest inkomen. 'Bij de start voelde ik me shit, maar elk uur ging het beter en beter. Ik hoop dat dat ook de komende dagen het geval zal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws