De Lie na vijfde plaats: Als ik niet moet remmen, zit ik drie plaatsen beter en ik eindig op anderhalve fiets...' Wielrennen
Wielrennen

De Lie na vijfde plaats: Als ik niet moet remmen, zit ik drie plaatsen beter en ik eindig op anderhalve fiets...'

De Lie na vijfde plaats: Als ik niet moet remmen, zit ik drie plaatsen beter en ik eindig op anderhalve fiets...'

Wat als Arnaud De Lie goed gepositioneerd aan de sprint had kunnen beginnen? Dat is waarschijnlijk de vraag die iedereen binnen Lotto-Dstny zich stelt na de openingsetappe van Parijs-Nice. De Belg zat veel te ver toen hij moest aangaan, maar reed misschien wel de snelste sprint. De Lie werd uiteindelijk vijfde in de door Tim Merlier gewonnen sprint, maar was niet al te ontgoocheld na afloop.

Op de Côte de Milon-la-Chapelle, op zo'n twintig kilometer van de aankomst, spatte het peloton uiteen. Een dertigtal renners rukten zich los van de rest. Afwezig in de eerste groep: De Lie. De renner van Lotto-Dstny legt aan Eurosport uit waarom hij niet mee was. 'Het was op de Côte de Milon-la-Chapelle belangrijk om goed gepositioneerd te zitten, maar dat was niet gelukt', zo lacht De Lie.

Van paniek was er evenwel geen sprake binnen de Lotto-ploeg. 'We zijn rustig gebleven en hadden het geluk dat een groep van dertig renners wegreed en niet een groep van tien renners. Er was vooraan geen samenwerking, dus we zijn snel kunnen terugkeren.'

De Lie: 'Wilde liever te vroeg op kop zitten dan dat ik te ver zou zitten'

De Lie kon dus meesprinten voor de zege, maar zat te ver in de laatste hectometers. Dat lag aan een ongelukkig manoeuvre en niet aan zijn ploegmaats, aldus De Lie. 'Ik ben blij met het werk van het team. Ik had op voorhand gezegd dat ik liever te vroeg op kop wilde zitten dan dat ik te ver zou zitten. Dat was het geval.' Tot hij in de remmen moest. 'Als ik niet in de remmen moet, zit ik drie plaatsen dichter. En ik eindig op anderhalve fiets van Tim. Dat is dus zo slecht nog niet', zo blijft De Lie positief na zijn vijfde plaats.

Het is voor de renner van Lotto-Dstny al zijn negende top tien-plaats op 11 wedstrijden. De kans dat er maandag een tiende top tien-plaats bijkomt, is groot, want de tweede etappe van deze Parijs-Nice zou ook spek voor de bek van de sprinters moeten zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws