Pogacar gaat na Ruta del Sol ook in Parijs-Nice voor hattrick: 'Train hier vaak, voelt als thuiswedstrijd' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar gaat na Ruta del Sol ook in Parijs-Nice voor hattrick: 'Train hier vaak, voelt als thuiswedstrijd'

Pogacar gaat na Ruta del Sol ook in Parijs-Nice voor hattrick: 'Train hier vaak, voelt als thuiswedstrijd'

Parijs-Nice 2023 moest de eerste serieuze battle worden tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, maar er was in de Franse rittenkoers vooralsnog sprake van een ongelijke strijd. Pogacar reed Vingegaard in zeven etappes al op een klein minuutje en kan Parijs-Nice op zondag in stijl afsluiten met een explosieve en korte bergrit. Voor de start stonden de twee Tour-rivalen bij de microfoon van Cycling Pro.

Pogacar was in de enige twee serieuze bergritten van de koers duidelijk de sterkste. Hij won de ritten vier en zeven, allebei voor de dappere David Gaudu. Vingegaard werd in beide etappes derde. 'Het belangrijkste is om de leiderstrui te behouden, maar als ik vandaag nog eens kan winnen, dan zou dat geweldig zijn. We rijden over de wegen waar ik vaak train. Het voelt als een thuiswedstrijd', zo zegt Pogi voor de start.

De Sloveen spreekt van 'een moeilijke etappe', maar hij vertrouwt erop dat zijn ploegmaats van UAE Team Emirates de boel zullen kunnen regelen. 'We moeten de controle houden en ons ding doen. Het moeilijkste van vandaag is dat het een korte etappe is, waardoor er al snel aangevallen zal worden. We moeten voorzichtig zijn. Er kan nog van alles goed of fout gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat we het kunnen en dat we met een sterke ploeg de trui thuisbrengen.'

Vingegaard heeft werk te doen richting Tour de France

De glimlach is ook bij Vingegaard nog aanwezig op het gezicht, ondanks dat hij in Parijs-Nice nog niet kan wedijveren met Pogacar. 'Ik heb vrijdag een gecalculeerde prestatie geleverd. Ik heb niet aangevallen, want wilde niet exploderen zoals in de eerste bergetappe. Ik weet dat ik nog werk te doen heb richting de Tour de France, ik ben nog niet in topvorm. Vandaag zal het afhangen van hoe ik me voel. Als ik goed ga, zal ik aanvallen en anders proberen te volgen. In een etappe zoals deze is alles mogelijk, dus zeg nooit nooit. Tadej ziet er alleen supersterk uit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws