Faulkner domineert in tijdrit Ronde van Zwitserland en neemt leiderstrui over van Brand Wielrennen
Wielrennen

Faulkner domineert in tijdrit Ronde van Zwitserland en neemt leiderstrui over van Brand

Faulkner domineert in tijdrit Ronde van Zwitserland en neemt leiderstrui over van Brand

Kristen Faulkner heeft flink uitgehaald in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland. De renster van Team BikeExchange-Jayco was met afstand de sterkste. Lucinda Brand reed een goede tijdrit, maar zag haar leiderstrui naar de ritwinnares gaan.

Ook in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland werd er gereden op Liechtensteins grondgebied. De etappe van 25 kilometer lang kende een start en finish in Vaduz, de hoofdstad van het microstaatje. Het parcours was hetzelfde als waar de mannen later in de middag over zouden rijden: relatief vlak, maar wel met enkele lastige bochten. Vooral een scherpe draai in de laatste honderd meters zorgde voor moeilijkheden. Alena Ivanchanko ging hier bijvoorbeeld keihard de mist in: ze knalde tegen de boarding, waarna ze lopend de laatste meters moest afleggen.

Faulkner slaat dubbelslag, Brand vierde

Wie het allemaal wat beter afging, was Jolanda Neff. De mountainbikester zette kort de beste tijd neer, maar werd daarna door enkele lieden nog overtroffen. Eerst was het Georgia Williams die onder de tijd van de Zwitserse dook, maar vervolgens was ook nog Kristen Faulkner sneller. De Amerikaanse zette een tijd van 31.46 minuten neer en was daarmee de snelste van de dag.

Brand had een dag eerder op knappe wijze de openingsetappe gewonnen en mocht daardoor als laatste van start gaan in de tijdrit. In de allerlaatste kilometers haalde zij Clara Koppenburg in, die twee minuten voor haar gestart was. Ze zette een prima tijdrit neer, maar kwam niet aan de tijd van Faulkner. Ze finishte als vierde, op meer dan een minuut achterstand van de ritwinnares. Daardoor verloor zij haar leiderstrui, die overging naar de vrouw van Team BikeExchange-Jayco.

Uitslag etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws